Jihlavu posílí také Jelínek a Dudycha ze Šumperka, na zkoušku přichází Dvořák

01.05.2023 / Daniel Lhotský

Dukla pokračuje v budování týmu pro další sezonu a nyní může oznámit další příchody do týmu. Ze sestupujícího Šumperka přichází dva mladíci, obránce Štěpán Dudycha a útočník Šimon Jelínek. Vedle těchto dvou hráčů se připojil do přípravy také mladý obránce Adam Dvořák z Českých Budějovic, který o své místo v Dukle bude muset zabojovat během přípravy.

Šimon Jelínek

Šimon Jelínek prošel mládeží obou celků Kladna a ve svých 18 letech už pravidelně během sezony 2018/19 nastupoval v Chance lize v dresu Rytířů, kde prožil skvělou sezonu a dokázal s týmem postoupit do extraligy. Stabilní místo v extraligovém kádru však nezískal, nastoupil pouze do sedmi zápasů, a začal tak se střídavými starty do prvoligových klubů. V sezoně 2021/22 Kladno definitivně opustil a přestoupil do Prostějova, o sezonu později pak do Šumperka. Během minulé sezony nasbíral během 50 zápasů 25 bodů. Od další sezony si zahraje opět v Chance lize, tentokrát v dresu Dukly.

„Jde o bruslivého hráče, praváka, který se tlačí do střelby. Strašně důležité je to, že pohyb je jeho předností. Věřím, že u nás ukáže potenciál a posune se,“ říká k posile do útoku sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel. „Z Dukly mě oslovili už někdy v lednu a byli jsme spolu v kontaktu. Ve hře byly i jiné týmy, ale Jihlava mi dávala asi největší smysl,“ přiblížil dohodu s týmem Jelínek.

Šimon Jelínek si zahrál ještě na původním Horáckém zimním stadionu v dresu Kladna nebo také Prostějova. Foto: Markéta Křížová

Štěpán Dudycha

Obránce Štěpán Dudycha je stejně jako Jelínek ročník 2000. Už v mládeži nastupoval v dresu Mladých Draků Šumperk, ze kterých se probojoval do Extraligy juniorů v Havlíčkově Brodě. Šanci dostal také v Mladé Boleslavi, ta ho však opět pustila zpět do Havlíčkova Brodu, kde si zahrál druhou ligu. V sezoně 2021/22 se navrátil zpět do rodného Šumperka, ve kterém strávil poslední dvě sezony. Během ročníku 2022/23 vynechal pouhé tři zápasy a celkem nasbíral 10 kanadských bodů.

„Dobře fyzicky připravený bek, je pracovitý a má chuť a potenciál se rozvíjet. Působil dřív v Havlíčkově Brodě, takže v regionu už působil,“ vidí potenciál v posile do obrany Tomáš Vrábel. „Vzniklo to tak, že po minulé sezoně se mi poprvé ozval pan Vrábel a začali jsme se bavit, co a jak. Pak zavolal podruhé a bylo to. Přál jsem si, aby to klaplo, protože Jihlava je dobré hokejové působiště. Klaplo to a jsem za to rád,“ těší přestup novou posilu do obrany.

Štěpán Dudycha po sestupu Šumperka do druhé ligy posílí obranu Dukly. Foto: Nela Dittrichová

Aktuální kádr před sezonou 2023/24

Brankáři: Adam Beran, Filip Maláč
Obránci: Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček, Adam Dvořák (2001), Marek Chvátal, Fabien Kočí, Daniel Kolář, David Vala, Štěpán Dudycha, Adam Dvořák (2003) – try-out
Útočníci: Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Tomáš Čachotský, Tobiáš Handl, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Jonáš Jungwirth, Tomáš Křehlík, Erik Meluzín, Patrik Miškář, Radek Pořízek, Otakar Šik, Marek Tecl, David Bartoš, Šimon Jelínek, David Straka, Adam Rauš