Adam Vylíčil právě skončenou sezonu hodnotí pozitivně

26.04.2023 / Jaroslav Wollmann

Adam Vylíčil jako hlavní trenér vedl nově vzniklou kategorii U15 čili 9. třídu. V rozhovoru se ohlíží za právě skončenou sezonou, kterou hodnotí pozitivně. Radost mu přinesly zápasy s Kometou a naopak zklamán byl z duelů s Přerovem.

Jak byste zhodnotil sezonu?
Sezonu hodnotím pozitivně. Náš cíl byl vybojovat extraligu devátých tříd a připravit hráče na přechod do kategorie dorostu. Zvládli jsme zajistit extraligu devátých tříd pro příští sezonu a věřím, že jsme kluky připravili do dorostu.

Byl nějaký hráč či hráči kteří vás svým výkonem potěšili či naopak zklamali?
Nerad bych někoho jmenoval, protože všichni kluci celou sezonu dobře pracovali a makali. Rád bych ocenil přístup všech kluků k tréninkům a k zápasům. To bylo pro mě nejdůležitější. Byla to pro ně náročná sezona a zvládli ji dobře.

Ze kterého zápasu či zápasů jste měl největší radost či naopak jste byl velice zklamán?
Zápasy, z kterých jsem měl radost bylo víc. Zmínil bych asi zápasy s Kometou, kterou jsme zvládli 3x porazit. Zpětně jsem zklamaný jen ze zápasů s Přerovem, se kterým jsme dvakrát prohráli. Zklamání není z výkonu hráčů, ale kvůli ztrátě bodů. Ve výsledku nás tyto dva zápasy stály možnost si zahrát v play-off.

Sezona byla rozdělena na dvě části. Základní část a nadstavba. Je to pro Vás takto lepší?
Bylo to dáno strukturou soutěže. Vznikla nově devátá třída. Ze začátku jsme odehráli 6 zápasů v základní části, kde jsme se setkali s kluby z kraje. Ze základní skupiny postupovali 2 nejlepší týmy do nadstavby. Podařilo se nám základní skupinu vyhrát. V nadstavbě jsme pak narazili na Třinec, Kometu, Vítkovice, Warriors Brno, Vsetín, Přerov a Porubu. Skončili jsme na 4. místě a postup do play-off nám unikl o horší vzájemný zápas s Vítkovicemi. Zápasy v nadstavbové skupině měli opravdu dobrou úroveň. Kluci měli velmi kvalitní nadstavbovou soutěž.

Je v dané kategorie nějaký hráč, o kterém se už teď dá říci, že má talent a mohl by to dotáhnout daleko?
V kategorii jsou šikovní hráči, ale je ještě velmi brzo něco předpovídat. Až čas a jejich odhodlání ukáže, jestli se jim podaří to dotáhnout daleko. Každý z kluků má talent a bude záležet jenom na jejich přístupu a pracovitosti. Talent je jen vstupenka, ale pak záleží už jenom na tom, co jsou schopní tomu obětovat. Mají to kluci ve svých rukách.

Pro hráče je jistě důležité i studium, stalo se, že by někdo nehrál kvůli studijním výsledkům nebo se k výsledkům na základní škole nepřidává taková váha?
Na školní výsledky a chovaní klademe důraz. Škola a sport jsou spojené nádoby. Není to pouze o hokeji, ale snažíme se kluky vést, vychovávat a formovat je jako osobnosti. Tato kategorie je velmi specifická, protože spousta kluků je v deváté třídě a čekají je přijímačky na střední školy. Takže je pro kluky náročné skloubit náročný hokejový program se studiem. Snažili jsme se jim v tom pomoci a vyjít vstříc. Nestalo se, že by letos někdo nehrál z důvodů špatných studijních výsledku. Bohužel jsme měli případ, kdy jsme museli z výchovného hlediska potrestat hráče v zakázáním trénování a hraní po dobu 14ti dní.

Kde budete působit v sezoně 2023/24?
V nadcházející sezoně budu znovu působit u kategorie U15.

Děkuji za rozhovor