Kapitán juniorky Vovsík si vybojoval v Dukle profesionální smlouvu

22.05.2023 / Daniel Lhotský

Během náročné sezony, která pro juniorku nakonec skončila velkým úspěchem, řada hráčů dostala odměnu v podobě příležitosti zahrát si za A-tým. Obránce Matěj Vovsík, který vedl juniorský tým jako kapitán, nyní podepsal v Dukle svou první profesionální smlouvu a dá se tak očekávat, že ho fanoušci Dukly v dospělém hokeji budou potkávat částěji. „Matěj si šanci zaslouží. Juniorka udělala v minulé sezoně velký úspěch a Matěj byl jejím kapitánem. O šanci v áčku si řekl svými výkony,“ řekl k podpisu smlouvy jednatel klubu Bedřich Ščerban.

„Matěj hraje za Duklu odmala. Nadějný bek a charakterově skvělý kluk, kapitán úspěšné juniorky. Za tento podpis jsem strašně rád, protože je oceněním Matějovy práce a zároveň signálem pro další malé Dukláky, že kdo poctivě trénuje, maká a má vzorový přístup na ledě i mimo něj, šanci v áčku dostane,“ těší podpis smlouvy sportovního manažera Tomáše Vrábela.

Matěj Vovsík jako kapitán juniorky pomohl Dukle ke skvělému sedmému místu po základní části a celkově čtvrtému místu v Extralize juniorů. Foto: Ronald Hansel/Hokej.cz

Matěj Vovsík patřil v juniorské extralize během minulé sezony ke klíčovým postavám Dukly. V základní části vynechal pouze tři zápasy, odehrál i skoro celé play-off, vynechal pouze souboj o bronzové medaile, během kterého se zúčastnil reprezentačního srazu U20. Včetně play-off kapitán juniorky naskočil celkem do 59 zápasů, ve kterých vybojoval celkem 28 bodů za 9 gólů a 19 asistencí. V závěru základní části Chance ligy naskočil do zápasů v Kolíně, Sokolově a doma proti Přerovu, na svůj první bod mezi dospělými ovšem zatím nedosáhl.

Během vydařené sezony 2022/23 stihl Matěj Vovsík zapsat i první tři starty za A-tým. Foto: Natálie Egartová