Dukla získala do útoku Jana Bergera ze Vsetína

02.06.2023 / Daniel Lhotský

Dukla do svého kádru po trojici hráčů ze Šumperka přivedla další zajímavou posilu. Ze Vsetína, který v posledních dvou ročnících Chance ligy bral stříbrné medaile, přichází útočník Jan Berger. Ten strávil na Vsetíně poslední tři sezony, v druhé nejvyšší soutěži nastupuje pravidelně už od sezony 2009/10 a Jihlava pro něj bude už devátým týmem, za který v lize nastoupí.

Statistiky Jana Bergera na eliteprospects.com

„Reagujeme na dohodu o uvolnění Patrika Miškáře a přivádíme Jana Bergera. Jde o silového hráče, který byl vždy nepříjemný jako soupeř. Dokáže přitvrdit hru a být nepříjemný před brankou. Stejně nepříjemný, jako byl nám, teď bude i pro ostatní soupeře. Smlouva je na 1+1,“ vyjádřil se k útočné posile jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Útočník Jan Berger je odchovancem Hradce Králové, kde také strávil své první sezony v dospělém hokeji. Po přesunu extraligové licence z Českých Budějovic do Hradce Králové ve svém mateřském klubu během střídavých startů nasbíral také necelou padesátku zápasů v extralize. Během své kariéry už působil i na Vysočině, v ročníku 2013/14 nastupoval v dresu tehdy ještě prvoligového Havlíčkova Brodu.

Během minulé sezony naskočil Berger včetně play-off do 57 zápasů, ve kterých posbíral 21 bodů za 10 gólů a 11 asistencí. Týmu však nepomáhal pouze bodově, na ledě plnil i jinou důležitou roli. V průběhu celé sezony se nebál zapojit do bitky a svou důraznou hrou dokázal rozhodit kohokoliv. Mezi fanoušky Vsetína patřil mezi oblíbence, po období s menším herním vytížením se ale vicemistr ligy rozhodl neprodloužit smlouvu s Bergerem.

Jan Berger vyzval na pěstní souboj svého budoucího spoluhráče Filipa Dundáčka během čtvrtého finále v sezoně 2021/22. Foto: Markéta Křížová