Dukla se domluvila s Hradcem, Miškář se po roce vrací zpět do extraligy

31.05.2023 / Daniel Lhotský

Přestup, o kterém se již delší dobu spekulovalo mezi fanoušky i v médiích, je nyní definitivně potvrzen. Útočník Patrik Miškář, důležitá postava Dukly během minulé sezony, se vrací zpět do Hradce Králové, odkud přišel před sezonou 2022/23 do Dukly. O návrat do svého mateřského klubu si řekl především skvělými výkony v extraligovém play-off. Děkujeme za odvedenou práci během působení v Dukle a přejeme hodně štěstí v budoucí kariéře i osobním životě!

Od Patrika Miškáře se při jeho příchodu do klubu během léta 2022 očekávala klíčová role na ledě včetně spousty bodů, a tato očekávání splnil. Miškář byl během základní části nejproduktivnějším hráčem Dukly, během 42 zápasů získal celkem 31 bodů za 12 bodů a 19 asistencí. Během celé sezony navíc nastupoval v prvních dvou lajnách a důvěru dostával i během přesilovky.

S Miškářem Jihlava počítala i do další sezony, poté ale přišel zvrat. Hradec Králové kvůli své rozsáhlé marodce musel před začátkem semifinále sáhnout do prvoligových řad a důvěru dostal právě Miškář. Ten své šance využil na výbornou, během semifinále a finále vstřelil celkem 4 branky, z toho 3 byly góly vítězné. Už během finále se tak díky skvělým výkonům začalo mluvit o možném návratu Miškáře zpět do Hradce, nyní k tomu to přestupu skutečně dochází a Patrik Miškář by měl po roční pauze opět nastupovat pravidelně v Tipsport extralize.

Důležité góly šly Miškářovi i v Dukle. Například v 6. kole rozhodl svým gólem napínavé domácí utkání proti Vsetínu. Foto: Nela Dittrichová