Extraligové mládežnické týmy Dukly čeká před startem sezony několik přípravných zápasů

01.06.2023 / Tomáš Lysý

Uplynulá sezona se jihlavské mládeži povedla výborně. Mládežnické týmy mají na co navazovat, je tedy potřeba se i pořádně připravit. Junioři, kteří obhajují čtvrté místo, sehrají před sezonou šest přípravných zápasů a k tomu výborně obsazený turnaj ve Vítkovicích. Dorost, který jako jediný v play off pořádně potrápil mistrovský Třinec, bude mít v přípravě devět přípravných duelů a turnaj v Plzni. Deváťáci, kterým sice těsně uniklo play off, ale zajistili si účast v nově tvořené Extralize devátých tříd, se představí na dvou turnajích a před nimi budou mít tři přípravné zápasy.

Přípravné zápasy juniorů

První přípravný zápas juniorů by se měl hrát ve středu 2. srpna, kdy Dukla zajíždí na led Komety. V rychlém sledu během dalších dvou dnů přijdou na řadu venkovní zápasy s Českými Budějovicemi a se Spartou. Hned v dalším týdnu hostí hráči trenérů Michala Broše a Mariana Moravy celky Sparty a Komety. V polovině srpna odjíždí na turnaj do Vítkovic, kde vedle pořádajícího týmu a Dukly bude hrát i Nitra, Polsko U-20 a Schwenningen. Generálku na novou sezonu sehrají junioři ve čtvrtek 17. srpna proti Českým Budějovicím.

Přípravné zápasy dorostu

Dorostence, kteří začnou přípravu na ledě zřejmě 20. července, čeká devět přípravných utkání, dvakrát (doma a venku) se utkají mj. s Mountfieldem Hradec Králové, Olomoucí, Táborem a Mladou Boleslaví. Jednou změří dorost síly s Pardubicemi, proti kterým se loni tahal o postup do lepší nadstavby. Začátkem srpna čeká svěřence Jakuba Vence a Štěpána Moravce turnaj v Plzni. Termíny i pořadatelství přátelských zápasů se může ještě změnit.

Přípravné zápasy 9. třídy

Deváťáci začnou přípravnou fázi třemi zápasy. Začátkem srpna se představí na ledě Komety Brno a hned o den později jedou do Tábora. Celý týden zakončí domácím duelem proti Havlíčkovu Brodu. Poté se zúčastní dvou turnajů. V polovině srpna je čeká dvoudenní klání v Mladé Boleslavi a na konci prázdnin budou hrát na turnaji pořádaný pražskou Slavií.