Fanouškovské návrhy převážně akcentovaly nedávnou historii

06.06.2023 / Tisková zpráva

Na výzvu klubu, aby fanoušci vytvořili vlastní návrhy dresů na některou z nadcházejících sezon, zareagovaly dvě desítky „nových grafiků“. Díky jim jsme obdrželi v posledních týdnech návrhy zpracované v grafických programech i s využitím pastelek. Někdo poslal jeden návrh, jiní poslali několik variant, a to jak v domácích, tak venkovních verzích.

„Máme velkou radost, že výzva nenechala fanoušky v klidu a chtěli své nápady a názory na vzhled áčka předat dál,“ komentuje nemalé úsilí vybraných fans jednatel klubu Bedřich Ščerban. Obecně se řada návrhů inspirovala designem dresů z předchozích sezon a lišily se v různých variantách užitých log, jejich kombinacích, nebo volbou různých doplňujících grafických prvků. Některé návrhy zcela nerespektovaly potřebu zachování ploch pro partnery, ale většinou si s touto „komplikací“ tvůrci poradili. To potvrdil ve svém komentáři jeden z hodnotících grafiků Jan Štokman, spolupracující mimo jiné i s českým národním týmem: „Hodně návrhů vychází již z toho, co Dukla používala. Často se návrhy točí kolem starých designů nebo prvků, co používají jiné kluby. Což není úplně vhodné pro následné užití.“

Zástupci vedení klubu při komunikaci a hodnocení návrhů s přizvanými grafiky se shodli, že několik jich obsahuje nápad, nebo detail, který by mohl být inspirací pro některou z nadcházejících sezon. O případném využití se proto budeme následně bavit s grafiky, kteří chystají, vždy kompletní sadu grafických návrhů jak pro dresy, tak inzerci, sociální sítě web atd. „Všem kdo se zapojili, skutečně hodně děkujeme. Ukázalo se, že lidem na Dukle záleží a to je pro nás nesmírně cenné. Na všechny čeká speciální odměna, kterou jim prozradíme za několik dnů. Všechny dodavatele grafik budeme kontaktovat,“ slibuje Bedřich Ščerban.

Ukázky návrhů