Mezinárodní hokejová škola se vrací! Po čtyřleté odmlce proběhne desátý ročník

08.06.2023 / Redakce

Úspěšný projekt napíše svou desátou kapitolu. Mezinárodní česko-finská hokejová škola IIHS se sice v posledních čtyřech letech vinou pandemie uchýlila k zimnímu spánku, nyní je ale zpátky v plné parádě. Kemp se letos bude poprvé konat na zimním stadionu v Pelhřimově a na programu je 25. července až 1. srpna.

Stejně jako v předchozích letech, i letos je kemp určen pro třináctileté hráče, kteří si svou účast museli vybojovat v již odehraném nominačním utkání. Všichni hokejisté budou během týdenního pobytu namíchaní do dvou česko-finských týmů, kterým budou šéfovat jak čeští, tak i finští trenéři. Kromě sportovní stránky je cílem IIHS také rozvoj osobnosti – děti se spolu budou muset naučit komunikovat v cizím jazyku, některé dokonce čekají i výstupy před médii. V minulosti si školou prošla taková jména, jako třeba Martin Nečas, Jakub Škarek nebo finský reprezentant Patrik Puistola.

S obnovenou premiérou přichází také nové logo kempu.To navrhl Martin Tellinger. „Snažil jsem se navrhnout jednoduché typografické logo, které by obsahovalo hokejový prvek a zároveň se dobře četlo,“ vysvětluje grafický návrhář. „Hokej je o soupeření, takže je rozděleno přesně v polovině, kde má každý tým svou barvu. Písmeno H pak přímo navádí na dopracování malého detailu v podobě hokejek,“ dodává.

Tvorba samotného loga je ale teprve začátek, práce je mnohem komplikovanější. „Časová náročnost se odvíjí podle toho, jak rychle se dostanu k finální podobě, kterou pak samozřejmě musím dál rozvést. Logo totiž v dnešní době není pouze ten jeden znak, ale musí se nadefinovat barvy, použití na různých podkladech, vybrat vhodné písmo a rozpracovat použití na všech možných materiálech, kde se bude používat. Ať už to jsou billboardy, dresy, polep auta nebo třeba mikina. To potom dělá značku mnohem silnější,“ doplnil ještě Martin Tellinger.

Nezbývá než doufat, že IIHS bude pod novou identitou jen a pouze vzkvétat. V nejbližších dnech se můžete těšit na zveřejnění trenérského štábu či obou soupisek. Mezitím se můžete mrknout na fotografie z nominačního utkání.