Junioři si sáhli na dno během přípravy i na wattbiku

06.07.2023 / Tomáš Lysý

Jihlavští junioři už mají také za sebou konec první části letní přípravy a užívají zasloužený odpočinek před druhou částí. Ještě před volnem si zpestřili přípravu wingate testy, kdy se jejich společníkem stal wattbike. Na něm museli dosáhnout během třiceti sekund co nejlepšího výsledku. „Vůbec nevím, jestli jsem se oproti loňsku zlepšil. Šel jsem někdy až ke konci a před wingatem jsem byl nervózní. Chodil jsem zde jako tygr v kleci,“ usmívá se útočník Šimon Báťa, který dodává, že letošní příprava byla ze všech tří zatím nejtěžší.

Nevíte, co znamenají wingate testy? Junioři pro ně mají snadné vysvětlení. „Jde o test, kdy se musíte během 30 sekund dostat na speciálním kole na své maximum a "pedálovat", co nejrychleji to jde,“ popisuje speciální trénink útočník Andrej Klapica. „Svůj výkon jsem ještě neviděl, ale sáhl jsem si na svoje dno. Doufám, že to bude dobrý výsledek. Loňský rok jsme měli wingate testy také, ale probíhali trošku jinak. Nicméně snad jsem se zlepšil a bude to pro mne důkaz, že jsem na tom lépe než loni,“ dodává slovenský forvard.

Právě wingate testy byly další chuťovkou na závěr, tentokrát ve čtvrtek. Jinak se celý tým vždy jistě "těšil" na páteční tvrdé tréninkové dávky. „Páteční chuťovky byly nepříjemné, ale mne vyhovovaly více než posilovny, jelikož nejsem úplně posilovací typ. Běhali jsme více než předešlé roky a vždy se během pátku našel někdo, komu to nevyhovovalo,“ říká Šimon Báťa, který zažil s juniorkou již tři letní přípravy. „První část této přípravy byla z těch tří, co jsem v juniorce zažil, asi nejtěžší. Měli jsme dlouhé play off, začínali jsme s přípravou o něco déle a potřebovali jsme do toho šlápnout,“ podívá útočník juniorky i A-týmu, který bude odpočinek trávit s rodinou na dovolené.

Dovolenou stihne také Andrej Klapica, který míří na rodné Slovensko. Také on si v přípravě pořádně mákl. „Letní příprava je vždycky náročná. Není tam až tak tolik tréninků na ledě, takže to není taková zábava. Ale vždy přijde dobrý pocit, když si po každém týdnu společně podáme ruce a povíme si, že jsme ho dobře odmakali,“ povídá rodák z Piešťan, jenž chce v další sezoně podat co nejlepší výkon týmově i osobně.

Dukla 2023: Šimon Báťa a Andrej Klapica o wingate testech a přípravě

Autor videa: Tomáš Lysý