Jsem moc rád a nemůžu se dočkat, hlásí Martin Matějíček po draftu do CHL

07.07.2023 / Natálie Poláčková

Podle jistých očekávání prošel juniorský obránce Martin Matějíček draftem do CHL. Ve 1. kole jako 28. hráče celkově si ho vybral kanadský celek Oven Sound Attack, který hraje OHL (jedna z kanadských juniorských soutěží). „Jsem moc rád a nemůžu se dočkat. Moc se těším,“ usmívá se Matějíček.

Za poslední dvě sezony se Martinu Matějíčkovi podařilo nastupovat jak za juniorský celek Dukly, tak za A-tým. V té loňské odehrál celkem 48 zápasů za juniorku, během nich nasbíral 22 bodů (5+17). V Chance lize si zahrál osm zápasů. Nyní se na něj usmálo štěstí a má možnost odejít hrát do Kanady. „Dalo by se říct tak z půlky, že jsem to věděl, protože jsem s manažerem týmu měl videohovor a trochu jsme se domlouvali,“ říká o tom, jak se dozvěděl o možnosti draftu.

Pro mladého obránce by právě toto mohlo být jistou možnou cestou, jak se třeba dostat do NHL. Využije sedmnáctiletý bek tuto možnost? „Mám to v plánu,“ hlásí. Vybral si ho celek Owen Sound Attack, který v loňské sezoně skončil na jedenácté příčce tabulky OHL. „Hraje tam jeden hráč ze Slovenska, takže úplně sám tam nebudu.“ Jak to bude mít s bydlením a školou v jiném státě? „Bydlet bych měl u rodiny, školu budu dělat dálkově, ale ještě se všechno domlouvá,“ říká mladý obránce. Jednou z podstatných věcí při cestě do zahraničí je zajisté podpora rodičů, tu má Martin Matějíček stoprocentní. „Rodiče jsou moc rádi a podporují mě ve všem.“