Čas bourání přišel. Legendární Horácký zimní stadion jde k zemi

28.07.2023 / Tomáš Lysý

Není úspěšnějšího hokejového stadionu v České republice (Československu). Legendární Horácký zimní stadion ale v pátek 28. července 2023 před polednem však dostal pomyslné „parte“. Do stadionu, který po generace spojoval jihlavské fanoušky, se zakousla ruka demoličního bagra. Tím také odstartovala první fáze výstavby nové multifunkční arény, jejíž příprava trvala více jak čtyři dlouhé roky. Ať se stavba daří bez komplikací!

Doba definitivního rozloučení s Horáckým zimním stadionem přišla. Na jednom z typických starých hokejových zimáků se psaly hokejové dějiny a sám stadion utvářel sportovní historii Jihlavy, kraje Vysočina a vůbec celé České republiky (Československa). A-tým Dukly na něm odehrál poslední zápas v pátek 22. dubna 2022. Tehdy jako úřadující mistr Chance ligy sváděl čtvrtou bitvu baráže o postup do extraligy proti Kladnu a cestu do ochozů si našlo téměř 6 tisíc diváků. O osm dní později následovala exhibiční rozlučka, akce Grand finále – Díky legendo.

Horácký zimní stadione, děkujeme Ti. Budeš nám chybět... Na Tvém místě začne vznikat nová stavba i nová éra Dukly.

O průběhu výstavby vás, fanoušky, bude redakce pravidelně informovat. Již nyní můžete na tomto webu sledovat takřka online celý průběh stavby. Informace o výstavbě přináší také Facebook Horácká Aréna.

Foto: HC Dukla Jihlava

Foto: Karel Švec / ČSLH

Foto: Nela Dittrichová

Foto: Markéta Křížová

Foto: Tomáš Lysý