Na novou arénu se těšíme jak na smilování boží, říká legenda Jiří Cihlář

03.08.2023 / Tomáš Lysý

Hned od začátku srpna se bagry se vší vervou pustily do bourání CZ LOKO Arény (Horáckého zimního stadionu). Jeho historie, psaná od 31. prosince 1955, se tak definitivně uzavírá. Jedna stěna – směrem k parku – již je stržená. Bourání se zájmem láká kolemjdoucí. Někteří se na chvíli zastaví, udělají fotku a jdou dále. Další se s milovaným stadionem se smutkem loučí. A další, jako legendární útočník Dukly Jiří Cihlář, již vzhlíží k nové aréně. „Bourání je smutné, ale na druhé straně jde o radost. Na nový stadion totiž čekáme jak na smilování boží. Nostalgii necítím, ale až bude nová hala, tak na mne možná dýchne, že stará už není. Nyní to vypadá, že stadion spíše opravují,“ usmívá se současný trenér mládeže Dukly.

Ti, kteří na přelomu července a srpna odjeli na dovolenou, po návratu do Jihlavy již Horácký zimní stadion v uceleném stavu neuvidí. Bourací bagry postupují velmi rychle, druhý srpnový den byla odstraněna takřka kompletní stěna směrem k parku a část střechy. „Jde to hodně rychle. Jedna strana je pryč a snad bude zbourán co nejrychleji i zbytek, aby byl stadion postavený. Těšíme se na něj jak na smilování boží,“ povídá někdejší skvělý útočník Dukly Jiří Cihlář, který nyní trénuje mládež Dukly a v letních měsících pořádá kemp pro mladé hokejisty. Ti bourání se zájmem pozorují. Stejně tak "Cihlička". „Až bude postavená nová hala, tak na mne možná dýchne, že stará už není. Nostalgii teď necítím. Musíme se dívat dopředu, do lepších zítřků a hlavně ať je hala co nejrychleji postavená,“ dodává třiapadesátiletý kouč.

Foto: Luboš Vácha

Někteří kolemjdoucí či fanoušci se zastaví na kratší čas, někteří postojí déle. Další fotí, točí videa. Pocity jsou různé. Zájem se mísí s pocitem loučení a očekáváním něčeho nového. „Je mi líto, že bude současný stadion zbourán. Něco jsem na něm prožil, fandil Dukle, popil pivo. Cítím smutek. Jen doufám, že nebudou žádné komplikace a že nový stadion bude co nejrychleji postaven. Ať máme Duklu zase zpátky v Jihlavě,“ říká jeden z kolemjdoucích.

O průběhu výstavby vás, fanoušky, bude redakce pravidelně informovat. Již nyní můžete na tomto webu sledovat takřka online celý průběh stavby. Informace o výstavbě přináší také Facebook Horácká Aréna.

Foto: Tomáš Lysý a Horácká Aréna