Čekání na zápas je u konce! Dukla začne letní přípravu v Táboře

07.08.2023 / Daniel Lhotský

Dlouhé čekání na zápas je u konce. Dukla po čtyřměsíční pauze naskočí znovu do zápasu, v prvním přípravném zápase zavítá na led druholigového Tábora. Ten už má první přípravné utkání za sebou, z Třebíče si odvezl výhru 2:3. Úvodní utkání letní přípravy můžete sledovat přímo na zimním stadionu v Táboře v úterý 8. Srpna od 18 hodin, případně prostřednictvím textového přenosu na Onlajny.com.

Loňská sezona byla pro Tábor zklamáním. Tým z jižních Čech skončil po nadstavbě na čtvrtém místě, pouhé tři body ho dělily od postupu z druhého místa. V prvním kole play-off narazil na Příbram, kterou během sezony třikrát porazil. Ve čtvrtfinále se ovšem tato bilance otočila, Tábor po jediné výhře třikrát v řadě padl a musel kousat vyřazení už v prvním kole.

Pro ambiciózní tým to byla velká rána a už krátce po vyřazení oznámil první velkou změnu ve vedení klubu. Do Tábora se vrátil trenér Tomáš Matušík, který během svého působení tým dovedl hned třikrát do soubojů o postup do Chance ligy.

Ke změnám došlo i v samotném kádru Tábora. První a zatím největší posilou Tábora je Václav Krliš. Ten odehrál loni většinu sezony v Třebíči, až na závěr sezony se přesunul do Slavie Praha. Loňská sezona nepatří k jeho nejlepším, za celý ročník posbíral pouze 9 bodů. Pro Tábor jde však o velmi zajímavou posilu, Krliš pravidelně nastupoval v druhé nejvyšší soutěži už od roku 2016.

Obranu Tábora pak posílí Miloslav Jáchym, který během loňského roku nastupoval i v dresu Dukly a později ve Francii za Bordeaux. Společně s ním obranu posílil ještě mladý Petr Horáček. Ten strávil minulý ročník druhé ligy ve Vrchlabí, ještě v mládeži stihl i angažmá ve Finsku a Švédsku. O místo v brance zkusí zabojovat také Michal Novák po návratu z Havlíčkova Brodu.

Na začátku roku 2023 Miloslav Jáchym opustil Duklu a dohrál ve Francii. Letos dostane znovu příležitost v Česku, ovšem o soutěž níže. Foto: Markéta Křížová.

Kromě posil však musel Tábor řešit i řadu odchodů. Nejvíce fanoušci u Jordánu bude mrzet odchod zkušeného Lukáše Endála. Toho totiž zlákal Havlíčkův Brod, společně s Miroslavem Třetinou bude působit ve vedení klubu, nastoupit by ovšem měl i na ledě. Klub opustil také produktivní útočník Filip Vlček, který v minulém roce vybojoval 50 bodů.

Tým opouští také obránce Lukáš Kříž, který už v loňské sezoně zaujal při svých sedmi startech v Chance lize Třebíč, ta s ním nyní podepsala smlouvu. Z klubu odešlo i několik dalších výrazných postav kádru, i přes řadu odchodů by však měl Tábor být opět favoritem na nejvyšší příčky a postup do play-off z nejlepší čtyřky.

Během letní přípravy čeká hokejisty Tábora několik zajímavých střetnutí. Po úvodním vítězném utkání na ledě Třebíče Tábor čeká tento týden dvojzápas s Duklou, po úterním zápase bude následovat hned ve čtvrtek odveta v Pelhřimově. Během zbytku přípravy se utká doma i venku ještě s ambiciózním Chomutovem, Havlíčkovým Brodem a Příbramí.

Pro čtvrteční zápas si navíc Dukla připravila speciální akci pro fanoušky. Při nákupu vstupenek na přípravný zápas on-line ušetříte 10 % z ceny. Stejná akce bude platit na všechna domácí přípravná utkání. Vstupenky na čtvrteční odvetu můžete zakoupit tomto odkazu.

Loni úvod přípravy Jihlavě v Táboře nevyšel, prohrála zde 4:0. O něco lepší dojem zanechalo utkání s Táborem v Jindřichově Hradci, na jednom z domácích stadionů Kohouty porazila Dukla 3:2. Foto: Michal Boček/Jihlavské listy.

Poslední zápas Tábora

Příprava: Třebíč – Tábor 2:3

Branky a nahrávky: 53. Bernat (Matyáš Svoboda), 57. Frömel - 23. Seidl (Severa, Černý), 38. Krliš (Černý, Severa), 60. Bárta (Dančišin). Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík - Augusta, Polák. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 23:34. Diváci: 306.

Program letní přípravy

Tábor - Dukla 8.8. 18:00
Dukla - Tábor 10.8. 18:00
Dukla - Bratislava B 15.8. 17:30
Dukla - Znojmo 17.8. 17:30
Nitra - Dukla 23.8. 18:00
Banská Bystrica - Dukla 24.8. 17:30
Dukla - Nitra 29.8. 17:30
Znojmo - Dukla 31.8. 18:00
Č. Budějovice - Dukla 6.9. 17:30