1:2
(0:0, 1:0, 0:2)

Junioři vstoupili do turnaje ve Vítkovicích výhrou nad Schwenningenem

11.08.2023

Jihlavští junioři na turnaji ve Vítkovicích zvládli první zápas, když otočili nepříznivě se vyvíjející stav proti Schwenningenu. Na branku německého týmu ze 23. minuty totiž Dukla dokázala reagovat. Ve třetí třetině se dvakrát trefil David Bulík a zařídil Jihlavě výhru 2:1. V pátek od 17 hodin se Dukla utká s Nitrou, v sobotu dopoledne vyzve polskou reprezentaci do 20 let a odpoledne v závěrečném zápasu změří síly s Vítkovicemi.
11.08.2023 11:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HV Schwenningen

S. Majher - Schlenker, Weiz, Adam, Schulz, Yamak, Silkou - Gaus, Bauhof, Karle, Kirschenbauer, Sprez, Bassen, L. Majher, Spannagel, Ulrich, Schuler
1

HC Dukla Jihlava

Cinka - Číhal, Jeletz, Vovsík, Löffler, Ludvík, Vandas, Vildomec - Nosek, Váňa, Peš - Coufal, Kuprijanov, Bulík - Valach, Modl, Chlubna - Kupčo, Kolba, Jonáš Jungwirth
2
Branky a nahrávky: 23. L. Majher (Schlenker) - 36. Bulík (Kuprijanov, Číhal), 41. Bulík (Kuprijanov, Číhal). Rozhodčí: Janda - Frais, Voznička Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Střely na branku: 21:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Těžký zápas. Organizovaný, silný a dobře bruslivý herní soupeř se spoustou šikovných hráčů, kdy jsme byli většinu zápasu sice lepší, ale bušili jsme neefektivně a nedávali jsme góly. Soupeř měl vynikajícího gólmana a z prvního vážnějšího brejku nám dali gól. Zápas jsme zlomili ve dvou přesilových hrách v závěru na nejhorším ledě, jelikož mezi druhou a třetí třetinou nebyla úprava ledu. Ze dvou nepovedených akcí jsme skórovali a zápas jsme zaslouženě vyhráli. Frajerům patří kredit za to, že i když se utkání nevyvíjelo podle našich představ, tak nevzdali bojovnost, nepřestali makat a zápas si zaslouženě vybojovali.