1:5
(1:1, 0:0, 0:4)

Junioři díky skvělé třetí třetině vezou z těžkého přerovského ledu výhru

26.08.2023 / Petr Komárek

V prvním kole DHL extraligy juniorů zajížděla Dukla na horký led nováčka z Přerova, který se před 208 diváky ujal v šesté minutě vedení. Jihlava ale ve 12. minutě díky Ilarionu Kuprijanovovi srovnala. Druhá část přinesla několik šancí, ale žádnou branku. Rozhodla tak třetí třetina, ve které Jihlava zdrtila soupeře čtyřmi brankami. Vítězný gól vsítil ve 44. minutě David Bulík, prosadil se i Andrej Klapica, estonský forvard Maxim Burkov a výhru pečetil využitou přesilovou Patrik Mrtka - 5:1.
Přijďte se podívat na naše juniory v pondělí 28. srpna od 18 hodin na zimáček, kde vyzvou Třinec.
26.08.2023 18:00, DHL Extraliga juniorů - 1. kolo

HC ZUBR Přerov

Vojtek – Janek, Škňouřil, Billa (A), Tomiga, Holík (C), Da. Bárta, Pekr – Hradil, Halík, Hyža – Šindler, Kolařík, J. Hanák – Švejda, Lysoněk, Mašek – Kuchta, Hlávka, Buršík (A)
1

HC Dukla Jihlava

Vejmelka – Löffler, Vovsík (C), Jeletz, Číhal (A), Ludvík, Mrtka, Šabatka – Klapica, Báťa (A), Jonáš Jungwirth – Bulík, Kuprijanov, Burkov – Valach, Modl, Coufal – Jáchym Jungwirth, Váňa, Nosek
5
Branky a nahrávky: 6. Hradil (Kuchta, Pekr) – 12. Kuprijanov (Coufal, Číhal), 44. Bulík (Kuprijanov, Číhal), 46. Klapica (Jonáš Jungwirth), 56. Burkov (Bulík, Kuprijanov), 60. Mrtka (Vovsik, Jonáš Jungwirth). Rozhodčí: Čuňočka, Grygera – Kleprlík, Kráľ. Vyloučení: 8:9, navíc Mašek (PRE) 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:3. Diváci: 208. Střely na branku: 25:39. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Průběh utkání

Jako první udeřili v čase 5:40 domácí. Po průniku Kuchty se puk odrazil k Radimu Hradilovi, který zamířil do levého horního rohu jihlavské branky. Dukla odpověděla ve dvanácté minutě během přesilovky. Přerovskou obranou projel ukrajinský forvard Ilarion Kuprijanov a forhendovým blafákem překonal Vojtka - 1:1.

Hosté měli ve zbytku první části více ze hry, další gól ale do přestávky nepřidali. Ve druhém dějství neproměnil dvě velké šance Hanák, kterého pokaždé našel Kolařík a zastavil Vejmelka. Na druhé straně si Vojtek poradil s pokusem Noska z přečíslení, najetý Báťa pak střílel mimo.

Zkraje třetí třetiny vyrazil Vejmelka zakončení Kuchty k Hradilovi, ale ten před volnou částí branky promáchl. Z protiakce udeřila Jihlava. Střelu Kuprijanova z levé strany tečoval do sítě David Bulík a poslal Horáky do vedení. To zanedlouho navýšil Andrej Klapica, který v mezikruží využil zadovku od Jonáše Jungwirtha.

Zubři se mohli vrátit do zápasu při téměř dvouminutové početní převaze pět na tři. Hradil však pálil vedle branky a Kuchtu u pravé tyče vychytal Vejmelka. Pět minut před koncem hosté potrestali další přerovský faul, odražený kotouč nasměroval za padajícího Vojtka estonský útočník Maxim Burkov.

Poté navíc Mašek píchnul hokejkou jednoho ze soupeřů a dostal trest na pět minut a do konce utkání. Dukla se v dlouhé přesilovce trefila v poslední minutě zápasu, přesně nad pravé rameno domácího brankáře vystřelil Patrik Mrtka.

Dukla tak vyhrála první zápas nové sezony na ledě Přerova 5:1 a již v pondělí 28. srpna hostí na zimáčku v Jihlavě tým Třince, semifinálového soupeře z uplynulého play off.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): První třetinu jsme ustáli a drželi se ve hře. Druhou třetinu jsme předvedli zlepšený výkon, od týmu se tam objevovaly i dobré věci. Ve třetí části jsme bohužel neproměnili šanci, pak jsme udělali chybu vzadu a dostali jsme gól na 1:2. Za stavu 1:3 jsme se ještě mohli vrátit do zápasu přesilovkou pět na tři, jenže se nám ji nepodařilo využít. Závěr utkání už jsme potom nezvládli.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Potvrdilo se, že Přerov je na extraligu nažhavený. První dvě třetiny jsme k zápasu bohužel nepřistoupili úplně správně. Bylo to od nás nedisciplinované, arogantní. Za takový výkon jsme si body nezasloužili. Po průvanu mezi druhou a třetí třetinou to pak borci vzali za správný konec, bohužel jsme museli udělat úpravy v sestavě. V našich šancích se potom projevila větší kvalita. Hlavním stavebním kamenem výhry byl Lukáš Vejmelka v bráně, který nás držel celý zápas.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie