1:5
(0:1, 0:2, 1:2)

První výhra dorostu, body získal ve Zlíně

14.09.2023

Dorostenci ve třetím soutěžním utkání nastoupili proti Zlínu. Do vedení se dostali již ve čtvrté minutě, následně se jim dařilo natolik, že odskočili na rozdíl pěti branek. Už to vypadlo, že se Beranům skórovat nepodaří, ale to domácí ještě změnili v 56. minutě. Rozhodující branku tak vsítil Radek Nejedlý, jež v zápase získal čtyři body (2+2). Utkání skončilo lépe ve prospěch jihlavského celku - 5:1.
14.09.2023 18:00, Extraliga dorostu - 3. kolo

Berani Zlín

Šimšálek (22. Ševců) – Mořkovský, J. Kubečka, Sedláček, Schmied, Sedláček, Uřičář, Římák – Pluskal, Holba, Kos – Škrip, Kočica, Valášek – Doležal, Nesrsta, Matula – Venený
1

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Zmrhal, Podroužek, Slavíček, Holas, Verbeshchuk, Tomica, Tramba – Chvátal, Adamec, Kytka – Katolický, Nejedlý, Koníř – Hospodka, Grabowski, Kouba
5
Branky a nahrávky: 56. Škrip (Venený, Nesrsta) – 4. Kouba (Zmrhal), 21. Nejedlý (Katolický), 22. Nejedlý (Koníř, Katolický), 41. Holas (Nejedlý, Kytka), 44. Katolický (Nejedlý). Rozhodčí: Schenel – Jurčík, Kunc. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 27:42. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

Průběh utkání

Vstup do utkání byl z obou stran poměrně vlažný, což ale moc dlouho nevydrželo. Již ve čtvrté minutě totiž Radek Šimšálek inkasoval, a to když vychytal tvrdou ránu, ale srazil jí jen k volnému Martinu Koubovi, který z první nedal zlínskému brankáři šanci k přesunu. První gól pořádně nastartoval tempo hry a přitvrdilo se, což přineslo celou řadu vyloučení. Dukla dokonce měla v jednu chvíli skoro dvouminutovou přesilovku pěti proti třem, ale Berani jí úspěšně ubránili a stále ztráceli jen jednu branku.

To platilo i během přestávky, ale už ne krátce po ní. V první minutě druhé periody totiž vystihl zlínskou rozehrávku Šimon Katolický, který ihned připravil střeleckou pozici pro Radka Nejedlého, a ten skóroval po šikovné kličce. Vzápětí už se Radek Šimšálek pakoval z domácí brány, protože ho znovu překonal Radek Nejedlý, jenž ze svého repertoáru vytáhl neuvěřitelně přesnou střelou, která se od horní tyče odrazila do sítě. Dosavadní jednička Beranů Kristian Ševců tedy nastoupil i do třetího utkání svého celku.

I přesto, že gólman Ševců nastupoval do brány nerozchytaný, tak působil mnohem jistějším dojmem, který předával spoluhráčům ve svém okolí. Ti se do toho za stavu 0:3 pořádně opřeli a dlouhou dobu byli aktivnější. Jihlavští tak museli rovnou dvakrát faulovat, ale i oni ukázali, že oslabení umí bránit, takže ani jednou neinkasovali. V závěru druhé části si navíc sami vypracovali několik příležitostí, Ševců ale držel teoretickou šanci pro svůj tým až do druhé sirény.

V počátku každé periody se hostům dařilo, což potvrdili i na začátku třetí třetiny. Velmi rychle totiž vybojovali přesilovku, kterou střelou od modré čáry využil Dominik Holas a situace pro domácí hokejisty už začínala být kritická. Než se ale Berani stihli pořádně sebrat, Jihlava jim uštědřila poslední a fatální zásah. Ve 44. minutě výborně vyhrál vhazování Nejedlý, který ihned před bránou uvolnil Šimona Katolického, a ten bez problémů zakončil nad beton zlínského brankáře. V tento moment to bylo 5:0 pro Duklu, přičemž Nejedlý měl na kontě dva góly a dvě asistence.

I když už bylo téměř rozhodnuto, tak se zápas nedohrával v příliš velkém klidu. Diváci totiž byli svědky jednoho vyloučení za druhým, dvojnásobnou početní převahu si tak zahrál také Zlín, avšak ani žlutomodří při ní nebyli úspěšní. Čestného zásahu se přece jen dočkali necelých pět minut před koncem základní hrací doby, a to když Jiří Venený najel s pukem před bránu, kde na sebe strhnul veškerou pozornost, následně se kus gumy odrazil na Jakuba Škripa, který se z druhé vlny nemýlil. Gólman Ondřej Štěbeták tak přišel o čisté konto, což je snad jediná věc, která ho mohla po zápase mrzet.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Povedl se nám vstup do utkání, kdy jsme se dostali do vedení, ale pak jsme lehce polevili a soupeř se dostal do nějakých příležitostí. Něco jsme si v kabině řekli a pak se nám zase povedl vstup do třetiny, kdy jsme dali dva slepené góly. Měli jsme trochu strach, protože jsme několikrát přišli o velké vedení. Pak jsme ale opět dobře vstoupili do třetiny, využili jsme přesilovku po strašně dlouhé době. Jsem moc rád za kluky, že se jim to povedlo, protože si myslím, že nám to dodá energii do dalších zápasů. Náš výkon byl samozřejmě podpořený výborným výkonem brankáře. Dobrá práce a gratuluju celému týmu.

Juraj Jurík (Berani Zlín): Do zápasu jsme nastupovali s taktikou, že budeme aktivní. Bohužel po inkasovaní první branky jsme se nedokázali prosadit v útočném pásmu, hra byla strašně rozházená. Opět jsme si nepomohli v přesilových hrách, i když jsme se tomu věnovali při tréninku. Myslím si, že rozhodlo právě to, že jsme se v přesilovkách nedokázali vrátit do zápasu. Udělali jsme také hodně individuálních chyb, které soupeř potrestal. Jakmile se dostal na koně, tak už byl daleko lepší, a i když jsme se snažili, tak to bohužel nestačilo.