Poprvé doma, Jihlava přivítá v Pelhřimově Frýdek-Místek

15.09.2023 / Daniel Lhotský

Dlouhé čekání na soutěžní zápasy je u konce. Dukla prožila tento týden úspěšný vstup do soutěže na ledě Znojma, kde v úvodním zápase brala tři body. Na úspěšný vstup do sezony se pokusí svěřenci trenéra Ujčíka navázat v prvním domácím zápase nové sezony, v sobotu 16. září v 16:30 vyzvou na zimním stadionu v Pelhřimově vyzvou Frýdek-Místek. Poslední vzájemné utkání se neslo v duchu oslav 1 000 zápasů Tomáše Čachotského v dresu Dukly a Jihlava tehdy vyhrála vysokým rozdílem. Vstupenky můžete zakoupit předem na tomto odkazu, v předprodeji navíc ušetříte 10 % z ceny vstupenky.

Rysi už několik let pravidelně končí na příčkách u hranice postupu do play-off. Ani minulá sezona nebyla výjimkou. Frýdek Místek skončil v základní části devátý, k postupu do předkola výrazně pomohly Frýdku výsledky Kolína a Slavie v posledním kole. V předkole zároveň skončila Frýdku sezona, po dvou výhrách se probojoval do čtvrtfinále osmý Přerov.

Frýdek-Místek již několik let úspěšně spolupracuje s extraligovým Třincem, který tak v Chance lize může dát prostor svým mladým hráčům pro seznámení s dospělým hokejem. Podle toho také vypadá kádr Frýdku-Místku, kde najdeme celou řadu mladých talentů.

V týmu však nenajdeme jen samé mladíky, ale i několik zkušených hráčů, které zná řada hokejových fanoušků. V létě se Frýdku-Místku povedlo přivést do svého kádru obránce Jana Výtiska, který se může chlubit bohatou kariérou v extralize včetně zisku ligového titulu v dresu Liberce.

Na extraligový titul si mohl sáhnout také další zkušený hráč v dresu Frýdku-Místku Vladimír Svačina. Ten v minulé sezoně vypomáhal i v extralize v dresu Ocelářů a dá se předpokládat, že si Svačinu vypůjčí Třinec do svého A-týmu i během letošní sezony.

V kádru Rysů najdeme i dva hráče, kteří ještě v minulé sezoně hráli za tým Dukly. Obránce Daniel Kowalczyk Jihlavu opustil během minulého podzimu a většinu sezony 2022/23 odehrál právě ve Frýdku-Místku. Další obránce Filip Haman se přesunul z Dukly na východ republiky až po konci minulé sezony.

Sobotní soupeř Dukly odehrál své první utkání na domácím ledě a hned v prvním kole se musel smířit se ztrátou bodů. Se Sokolovem, který by měl letos patřit spíše k outsiderům soutěže, hrál dlouho vyrovnané utkání, které nakonec muselo rozhodnout až prodloužení. To v posledních minutách vteřinách rozhodl Tomáš Vracovský a Frýdek-Místek tak doma podlehl Sokolovu 3:4 po prodloužení.

Během posledního zápasu s Frýdkem-Místkem Tomáš Čachotský oslavil tisíc zápasů v dresu Dukly. Společně s týmem se zároveň mohl radovat z vysoké výhry 7:1. Foto: Nela Dittrichová

Aktuální program Chance ligy

2. kolo, sobota 16. září:

HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek (16:30) - vstupenky zde
HC Baník Sokolov – Berani Zlín (17:00)
HC Stadion Litoměřice – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
VHK ROBE Vsetín – HC Slavia Praha (17:00)
HC ZUBR Přerov – HC LERAM Orli Znojmo (17:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – SC Marimex Kolín (17:00)
HC Dynamo Pardubice B – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

3. kolo, středa 20. září:

HC Frýdek-Místek – HC Dynamo Pardubice B (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
VHK ROBE Vsetín – HC Stadion Litoměřice (17:30)
SC Marimex Kolín – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC LERAM Orli Znojmo – Berani Zlín (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Baník Sokolov (18:00)
HC Slavia Praha – HC ZUBR Přerov (18:00)