Lepší vstup do sezony jsme si nemohli přát, povídá Šimon Jelínek

21.09.2023 / Tomáš Lysý

Podobně povedený vstup do sezony zažila Dukla naposled před deseti lety. V sezoně 2013/2014 vyhrála dokonce první čtyři zápasy. Nyní má k tomuto počinu slušně nakročeno, po dvou vítězstvích uspěla i v Kolíně výsledkem 2:1 a má tak plný počet devíti bodů. „Za devět bodů jsme strašně rádi a nic lepšího jsme si nemohli přát. Proti Kolínu to byl asi nejtěžší zápas z těch tří, co jsme hráli. Takový vstup do soutěže je úplně super a moc důležitý,“ těší útočníka Šimona Jelínka, který zápas v Kolíně rozhodl dvěma trefami.

Tři góly ve třech zápasech. To je dosavadní bilance předsezonní jihlavské posily Šimona Jelínka. Ten se zatím trefuje pouze venku, po gólu ve Znojmě nyní skolil Kolín dvěma brankami. „Asi to týmu pomohlo, protože jsme pak byli trošku více v zápasu. I když jsme dostali v závěru branku, předvedli jsme zodpovědný výkon a nedovolili soupeři vyrovnat,“ je rád třiadvacetiletý rodák z Kladna, který je i odchovancem tamního hokeje. Na konci ještě Kozli odvolali brankáře, ale bez efektu. „Nijak extrémně jsme nekoukali na to, jestli soupeř hraje v šesti nebo ne. Chtěli jsme prostě dostávat puky ven z pásma, vyhrát za každou cenu a udělat třetí výhru v řadě. Jsme za ní rádi, protože proti Kolínu to byl zatím asi nejtěžší zápas,“ myslí si hokejista, který loni zářil v Šumperku.

Obě branky jihlavského útočníka byly hodně podobné. Dobře si totiž najel do předbrankového prostoru, odkud skóroval. Přesto se zdálo, že u druhé vstřelené branky měl snazší úlohu. „Při první trefě mě Cemba (Richard Cachnín – pozn. aut.) skvěle našel. Věděl jsem, že hokejkou už puk do branky nedám, tak jsem pouze nastavil brusli. Ve druhé situaci jsem naopak věděl, že obránce Patrik Ozols bude zatahovat puk dolů, proto jsem se zkusil ukázat před brankou,“ hodnotí obě brankové situace. Snad mu forma vydrží i na čtvrtý zápas, v sobotu se totiž Dukla utká v Pelhřimově proti Vsetínu v souboji dvou celků, jenž zatím neztratili ani bod.

Šimon Jelínek po výhře 2:1 v Kolíně

Autor videa: Vít Trubička

Sestřih zápasu: SC Marimex Kolín – HC Dukla Jihlava 1:2

Autor videa: HokejkaTV