Při testech mi našli problém se srdcem, ale naštěstí to není tak vážné, prozrazuje Filip Dundáček

28.09.2023 / Tomáš Lysý

Fanoušci červenožlutých barev si jistě říkali, proč v sestavě Dukly chybí zkušený obránce Filip Dundáček, když ještě v polovině srpna v přípravě nastoupil do zápasu proti Znojmu a asistencí se podílel na výhře 6:3. Jihlava nechtěla zdravotní trable osmadvacetiletého beka specifikovat, čekalo se na další výsledky testů i "citlivost" celé věci. Vše naštěstí dopadlo dobře. „Není důvod to tajit. Při zátěžovém testu mi našli problém se srdcem. Podstoupil jsem různá vyšetření a nakonec se dostal na kliniku do Třince, kde mi pomohli a zjistili, že problém není tak vážný a mohu hrát dále,“ říká odchovanec havlíčkobrodského hokeje, který hraje v Dukle od dorostu. Přejeme hodně zdraví, Filipe!

Filip Dundáček se do utkání zapojil po měsíci a půl, naposled hrát 17. srpna v přípravě proti Znojmu. Fyzická kondice ho příliš netrápila a ani zápasový výpadek nebyl znát. „Čekal jsem to horší. Nebylo to tak hrozné, alespoň co si myslím. A doufám, že další zápasy to bude lepší,“ dodává jihlavský zadák ke svému zápasovému výpadku.

Výsledek svého prvního zápasu v sezoně si jistě představoval jinak. Velmi podrobně a trefně popsal, co za porážkou 2:4 stálo. „Utkání se mi nebude hodnotit nejlépe. Vstup do zápasu jsme měli parádní a vytvořili si dost šancí. Jen škoda, že jsme je v první třetině nevyužili. Druhá část od nás také nebyla špatná, ale opravdu je velkou škodou, že jsme si nepomohli přesilovkami. Přesilovka pět na tři… Ve třetí části už byla v naší hře křeč, trošku nám odskakovaly puky, nahrávky nechodily do klacku. Prostějov má zkušený tým a pohlídali si to,“ hodnotí objektivně průběh zápasu Filip Dundáček.

Filip Dundáček v prvním utkání po svých zdravotních problémech. Foto: Barbora Stránská

Dvěma hlavními důvody neúspěchu opravdu byly nevyužité přesilovky, zejména téměř dvouminutová výhoda pět na tři. A také to, že Dukla rychle přišla o vedení. Prostějov sice dal ve 21. minutě branku, Jihlava ale za čtyři další minuty vedla 2:1. Jenže do 30. minuty byli Jestřábi opět o krok vepředu. „Není nic příjemného, když se člověk dostane na koně a za chvilku vedení ztratí. Byl to jeden z faktorů porážky, stejně jako přesilovky. Musíme je zkusit hrát co nejjednodušeji, snažit se střílet a dát v nich nějaký hnusný gól,“ poukazuje na nedobrou bilanci žádného gólového zužitkování dosavadních jednadvaceti přesilových her.

Za Prostějov nastoupilo několik hráčů, kteří prošli Duklou. U postupové sezony 2016/2017 byli obránce Petr Šidlík a útočník Tomáš Jiránek, ještě nedávno oblékali dres Jihlavy útočníci Jiří Fronk a Jakub Illéš. Hecování u „Dundyho“ však proběhlo pouze se „Šídlem“, tedy s prvním jmenovaným. „S Petrem Šidlíkem proběhlo nějaké popichování, jsem s ním totiž jako s jedním z mála stále v kontatku. Něco málo tam proběhlo a asi nám dá porážku sežrat,“ usmívá se Filip Dundáček.

Obránce Filip Dundáček po porážce 2:4 od Prostějova

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 2:4

Video: HokejkaTV