Jsme silný tým, můžeme porazit každého, věří Otakar Šik

19.10.2023 / Daniel Lhotský

Domácí středeční utkání Jihlavy proti Zlínu bylo tentokrát na góly skutečně skromné. Fanoušci na zimním stadionu v Pelhřimově sice viděli hned několik slibných šancí, uspěla však pouze jediná. Ve 26. minutě Tomáš Havránek vybojoval za brankou puk pro Otakara Šika a ten už bez větších potíží překonal brankáře Beranů. „Tam Matouš Menšík nahodil puk na jejich beka, Tomáš Havránek tam skvěle napadal a já už měl snadnou práci, skoro odkrytou bránu. Jsem rád, že to tak dopadlo,“ shrnul celou situaci jediný střelec v zápase.

V utkání padl sice jen jediný gól, Šik však věří, že předvedený výkon se fanouškům líbil. „Na góly to určitě nebyl pohledný zápas, ale výkon diváky určitě bavil a jsem rád, že jsme to ubojovali a udrželi jsme výhru,“ ohlédl se za průběhem zápasu.

Jako jeden z důležitých faktorů vnímal Šik také minimum vyloučení v zápase, Dukla šla pouze dvakrát na trestnou lavici. „Říkali jsme si, že oslabení nám bere hrozně moc síly. Kluci, co oslabení nehrají, pak nejsou v tempu. Chceme hrát bez faulů, to se nám dnes povedlo a i díky tomu jsme vyhráli.“

Zlín teprve nedávno po dlouhých letech sestoupil z extraligy, mezi soupeři tak mají respekt. Podle Šika je ovšem Dukla natolik silný tým, aby mohl porážet i ty nejlepší. „Ano, Zlín sám říká, že chce postoupit do extraligy, takže jsme to trochu měli v hlavách. My jsme ale silný tým, myslím si, že můžeme porazit každého, což se dnes potvrdilo.“

V rozhovoru se Otakar Šik také ohlédl za nepříjemným pádem Marka Chvátala. „Prvně jsme si mysleli, že to byl faul na hlavu. Ale pak jsme se koukli na video a viděli, že to faul nebyl. Bohužel se to stalo. Doufám, že Marek Chvátal bude v pořádku a pomůže nám do dalších zápasů,“ věří v rychlý návrat mladého obránce na led.

Poprvé v této sezoně se Adamovi Beranovi povedlo vychytat nulu a Otakar Šik mu tak na dálku znovu gratuloval k dobrému utkání. „Gratuluji mu a vzkázal bych, ať na sobě dál pracuje. Přeju mu co nejvíce vychytaných nul.“ Tři výhry v řadě dávají Dukle naději, že se po několika nepovedených kolech definitivně vrátila zpět na vítěznou vlnu. „Doufám, že už jsme se z krize dostali. Nesmíme ale usnout na vavřínech, musíme pracovat dál a vyhrávat co nejvíc,“ říkal odhodlaně po konci zápasu.

Duklu v utkání tentokrát podpořila i speciální návštěva. Přímo na zimní stadion zavítala delegace brazilského hokeje, která pracuje na rozšíření hokeje ve své zemi. Jak Šik vnímal tuto návštěvu z hokejově exotické země? „S klukama jsme se před zápasem o tom bavili. Jak se Brazilci, kteří mají jako národní sport fotbal, k hokeji vůbec dostanou. Ale je to super, že se hokeji věnují a že se hokej dál rozšiřuje,“ dodal.

Otakar Šik po domácím utkání proti Zlínu

Autor: Tomáš Lysý

Sestřih 13. kola Dukla-Zlín 1:0

>
Autor: Hokejka.tv