Týmy jsou od čtvrtého do desátého místa vyrovnané, myslí si Radek Pořízek

28.11.2023 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté napravili domácí nevydařený zápas proti Přerovu, kdy jim vyšlo pouze posledních dvacet minut. Proti Sokolovu nastoupili do utkání dobře, ujali se vedení a drželi ho až do konce zápasu. Na výhře 4:1 má velký podíl Radek Pořízek, který zapsal úvodní trefu a ještě přidal asistenci. Navíc po zápasové absenci. „Už od rána jsem se cítil skvěle. Chtěl jsem nastoupit už v sobotu, ale nechtěli jsme to s trenéry uspíšit. Nyní už jsem se cítil stoprocentní, takže to nemělo kam uhnout a cítím se skvěle i teď,“ hlásí dobře naladěný útočník s číslem 40.

Tentokrát Dukla nehonila nic v posledních třetinách. Do zápasu proti Sokolovu vstoupil celý tým úplně jinak, než jak vypadal předešlý zápas proti Přerovu. „Na Sokolov jsme vletěli, tak, jak jsme chtěli. Hráli jsme náš živý hokej, bohužel se nám nepodařilo skórovat dříve. Kromě nějakých deseti minut jsme v utkání tahali za kratší konec my,“ začíná hodnocení zápasu Radek Pořízek, který ve 13. minutě zapsal úvodní trefu. „Při gólu jsme dobře zavřeli obrannou modrou čáru. Hned jsme se otočili do útoku, což trenéři chtějí, abychom tyhle puky tak hráli. Marcel Štefančík mi hodil kotouč na pravé křídlo, já jsem zkusil vystřelit přes obránce a vyšlo to tam. Šťastná střela,“ říká možná trošku skromně k parádnímu vymetení šibenice.

Jihlava se proto poprvé od 18. října radovala na domácím ledě z plného bodového zisku tří bodů. V probíhající sezoně tak střídá výhry s prohrami, aktuálně má na kontě 13 vítězství a 12 porážek. Na otázku, proč se úspěchy a neúspěchy střídají, dokáže „Pořez“ najít odpověď. „Týmy jsou vyrovnané, od čtvrtého do desátého místa si soupeře nevyberete. Občas si možná tolik nevěříme střílet. Kdybychom více stříleli a měli více sebevědomí, určitě více vyhráváme a jsme nahoře,“ dodává i k současnému sedmému místu Dukly v tabulce.

Radek Pořížek po výhře 4:1 nad Sokolovem

Autor videa: Lukáš Vondruška

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Baník Sokolov 4:1

Video: HokejkaTV