4:3
(3:1, 1:1, 0:1)

Junioři na ledě Komety marně dotahovali ztrátu z první třetiny

11.12.2023 / Šimon Kuběna

Jihlavští junioři dostali na ledě Komety navštívenku již ve druhé minutě, kdy novic z dorostu, gólman Štěbeták, inkasoval první branku. Na druhou trefu domácích zareagoval svým premiérovým gólem za juniory Tobias Chlubna, jenže Brno ještě do přestávky znovu vedlo o dvě branky. Na konci druhé třetiny snížil jihlavský forvard Robert Váňa, ovšem domácí opět rychle reagovali návratem dvoubrankového vedení. Na začátku třetí třetiny vstřelil kontaktní branku Dukly opět Tobias Chlubna, ale další šance na obou stranách zůstaly neproměněny a Jihlava na ledě Komety prohrála 3:4.
11.12.2023 18:00, DHL Extraliga juniorů - 31. kolo

HC Kometa Brno

Kavan – Ulbricht (A), Bůžek, Zubíček, Svoboda, Pospíšil, Čaňo, Antony – Boltvan (A), Otava (C), Bárta – Zembol, Ekrt, Rakus – Habermann, Moravec, Chludil – Pavlík, Nesvadba
4

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Číhal (A), Vildomec, Löffler, Topol, Jeletz, Vovsík (C), Vandas – Katolický, Kudrna, Niederhafner – Peš, Váňa, Jungwirth – Coufal, Chlubna, Rauš – Báťa (A), Nosek, Modl
3
Branky a nahrávky: 2. Pospíšil (Rakus, Zembol), 8. Moravec (Habermann, Chludil), 19. Ekrt (Bárta, Boltvan), 38. Svoboda (Ulbricht) – 15. Chlubna (Kudrna), 37. Váňa (Löffler), 43. Chlubna (Peš, Kudrna). Rozhodčí: Vaněk, Blaha – Vašíček, Augusta. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 110. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:3.

Průběh utkání

První třetina se vedla v aktivním duchu, oba týmy si nic nedarovaly. Prvního zásahu jsme se dočkali již na začátku utkání. Antonín Pospíšil se po prvotním tlaku domácích dostal ke střele od modré, čímž překonal brankáře Ondřeje Štěbetáka hned po 91 vteřinách. Po gólu byla aktivnější spíše Jihlava, která se dostávala k mnoha šancím, ale díky zákrokům Kavana byla Kometa stále ve vedení. Nakonec svůj náskok domácí tým ještě zvýšil. Po přihrávce Habermanna se dostal do úniku David Moravec, který dokázal přechytračit a překonat hostujícího brankáře a zvýšit vedení. Prvního gólu se pak dočkal i hostující celek. Skvělou střelou se vyznamenal Tobias Chlubna a dal svůj první gól v kategorii juniorů. Další velkou šanci měl Denis Svoboda, jehož střela od pravého kruhu orazítkovala břevno. Kometu to ale mrzet nemuselo. Minutu a sedmnáct vteřin před koncem prvního dějství bylo skóre pro domácí o něco příznivější. Jakub Bůžek dokázal najít volnou skulinku ve výstroji Štěbetáka a náskok Komety znovu – 3:1.

Druhá třetina přinesla po dlouhou dobu gólový půst, nicméně nouze o gólové šance nebyla. O první se postaral Ekrt, který dokázal využít zmatku za brankou Jihlavy a prokličkovat se až před Štěbetáka, ale ten si počínal v klidu a šanci zastavil. Na druhé straně byla k vidění Pešova akce. Ten dokázal obejít všechny hráče Komety a za jeho šancí byla slyšet tyčka. Druhou šanci domácích vytvořil Boltvan, ale ten svůj samostatný únik nedokázal proměnit. Poté se projevilo známé rčení – nedáš, dostaneš. Jihlavští se dokázali dostat do zajímavé pozice, kterou v gól proměnil Robert Váňa, který dokázal svou tvrdou střelou prostřelit Kavana – 3:2. Toto skóre ale vydrželo pouze minutu. Kometa si hned po inkasovaném gólu dokázala vytvořit tlak, který gólovou střelou od modré zakončil Denis Svoboda – 4:2.

Třetí třetina nám nabídla hned od začátku velké drama. Vše vyvrcholilo na konci 43. minuty, kdy Tobias Chlubna využil přihrávky Peše při úniku dva na jednoho a trefil se přesně. Od té doby se bojovalo na obou stranách. Svoje šance měli třeba Boltvan, Ekrt nebo Chludil. Na druhé straně Modl nebo Baťa, kteří byli ke konci zápasu, kdy Jihlava hrála v šesti, opravdu nebezpeční. Gólman Brna Kavan se ale vyznamenal nejedním důležitým zákrokem na samém konci. I díky němu udržela Kometa vedení 4:3 a v nadstavbové části zůstává nadále stoprocentní.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Z výkonu mám pocit dobrý, myslím si, že jsme byli Kometě více než vyrovnaným soupeřem. Z části jsme ji i přehrávali. Ztratili jsme první třetinu, kde jsme dostali dost rychle gól, a potom jsme dostali další góly po třetině, kde jsme rozhodně nebyli horší. To rozhodlo celý zápas. Kredit patří frajerům, kteří makali celý zápas a na konci vydrželi plnit ten plán, se kterým jsme chtěli hrát. Potřebujeme se zlepšovat v detailech. V tom vidím cestu k vítězství.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie