Juniory čeká na závěr roku domácí dvojutkání. Proti Mladé Boleslavi vzdají hold legendám

29.12.2023 / Tomáš Lysý

Nejvyšší česká juniorská soutěž pokračuje i na samém konci roku. Jihlavské juniory, kteří mají jistotu záchrany a hrají ve vyšší nadstavbě o co nejlepší postavení pro play off, čeká v posledním týdnu roku domácí dvojzápas. Nejprve budou hrát v pátek 29. prosince 2023 od 17 hodin na malém zimáčku proti libereckým Bílým Tygrům. O den později, v sobotu 30. prosince 2023, nastoupí proti Mladé Boleslavi v rámci retro zápasu. Jihlavští mladíci obléknou speciální dresy a vzdají hold klubovým legendám 70. a 80. let. Přijďte se podívat a oblékněte si dress code z těchto dob! Vstupné je zdarma.

36. kolo: HC Dukla Jihlava – Bílí Tygři Liberec, pátek 29. 12. od 17:00

Tygří smečka přijede do Jihlavy po téměř dvou letech, naposled se na jihlavském ledě představila 19. března 2022 na závěr nadstavbové skupiny. Loni se totiž oba „domácí“ zápasy Dukly proti Liberci hrály v Moravských Budějovicích. Liberec není oblíbeným domácím soupeřem jihlavských juniorů, protože posledních pět zápasů vyhrál a Dukla doma skolila Bílé Tygry naposled 31. ledna 2020. Nyní je čas vše změnit! Oba dva celky se v letošní sezoně utkají teprve podruhé, jelikož v základní části patřily do jiných skupin. V rámci prvního nadstavbového kola vyšší skupiny prohrála Dukla na ledě Bílých Tygrů již bez úderné první formace 0:2. Liberečtí jsou aktuálně na čtvrté pozici se ziskem deseti bodů, Jihlava má na sedmém místě pouze o tři body méně.

37. kolo: HC Dukla Jihlava – BK Mladá Boleslav, sobota 30. 12. od 12:00

Kdo by nepamatoval závěr uplynulé sezony a dvě vyhrocené bitvy dvou zklamaných semifinálových týmů o třetí místo v celé DHL extralize juniorů. I když se Dukla musela nakonec Mladé Boleslavi sklonit, čtvrté místo bylo jejím nejlepším umístěním v novodobé historii nejvyšší juniorské soutěže. Mladoboleslavští hráli základní část také v západní skupině, proto půjde o druhý vzájemný zápas obou týmů v sezoně. První z nich vyšel lépe Jihlavě, která z ledu týmu trénovaného Markem Melenovským dovezla jasnou výhru 4:1! V tabulce je Mladá Boleslav s devíti body na šestém místě, tedy o stupínek výše než jihlavští junioři.

Druhý vzájemný zápas bude speciální v tom, že jihlavští mladíci nastoupí ve speciálních dresech a vzdají hold klubovým legendám 70. a 80. let. Na poměry českého juniorského hokeje jde o výjimečnou a parádní akci. Proto se přijďte podívat a vezměte si na sebe oblečení z těchto dob! Krátce po utkání se uskuteční autogramiáda legend jihlavského hokeje, která proběhne od 15 do 16 hodin na jihlavském Masarykově náměstí u stánku Dukly, kde si můžete půjčit brusle.