Trošku jsem se bál, aby mi puk neskočil, povídá dvougólový útočník Šimon Jelínek

04.01.2024 / Tomáš Lysý

V posledních dvou utkáních roku 2023 musela Dukla vstřebat dva rychle vstřelené góly soupeře. Proti Prostějovu otočila zápas do výhry v prodloužení, v Litoměřicích naopak prohrála 2:4. V prvním utkání nového roku se Jihlavským povedl obrat z 0:2 na 5:3 proti Slavii Praha a velkým dílem k němu přispěl Šimon Jelínek, který vstřelil gól na 2:2 a 4:2, navíc zapsal asistenci. „Zápas jsme naštěstí otočili. Něco nás vždy od druhé nebo proti Slavii od třetí třetiny probudí a vyhrajeme. Ale nemůžeme takhle hrát celou sezonu, protože je to strašně vysilující,“ povídá forvard, který si v sezoně polepšil na 10 branek.

Dukla prohrávala třikrát po sobě v průběhu první třetiny 0:2. Proti Prostějovu již v páté minutě, na ledě Litoměřic o minutu déle. Tentokrát proti Slavii dostala branky v 11. a ve 13. minutě, kdy Pražané využili přesilovou hru. Další průběh zápasu ale Jihlavští vyhráli 5:1 a zapsali důležité tři body, jelikož na sešívané měli před začátkem náskok dvanácti bodů. „Špatné vstupy do zápasu nám poslední dobou docela svědčí,“ usmívá se Šimon Jelínek, jelikož i přes ně dokázala Dukla uhrát ve zmiňovaných duelech pět bodů z devíti. Vzápětí ale zvážní. „Nevím, čím to je. Přijde mi, že do zápasu nastoupíme lehkovážně. Už podruhé se nám doma stalo, že jsme prohrávali 0:2 a pak jsme to naštěstí otočili. Něco nás od druhé třetiny nebo jako teď od třetí probudí a vyhrajeme. Ale nemůžeme takhle hrát celou sezonu, protože je to strašně vysilující,“ uvědomuje si třiadvacetiletý útočník.

Zápas se začal lámat v polovině. Nejprve totiž snížil Richard Cachnín pohotovou tečí. Do třetí části šla Dukla za nepříznivého stavu 1:2, ale ve 43. minutě vedla již 3:2. O vyrovnání se postaral právě Šimon Jelínek, který využil toho, že obránce Slavie Jan Holý zlomil hokejku. „Všiml jsem si toho. Havran byl na puku a zkusil jsem vysprintovat dopředu. Dostal jsem od něj krásný lob, zkusil jsem vystřelit a padlo to tam,“ vybavuje si svou trefu, kterou započala vysoká přihrávka vzduchem od Tomáše Havránka. „Trošku jsem se bál, aby mi puk neskočil. Ale když jsem k němu přiložil hokejku, krásně mi sedl a už jsem věděl, že můžu jet jen dopředu,“ usmívá se.

Brzy po jeho trefě se podruhé v zápasu prosadil i Richard Cachnín a Dukla vedla rázem 3:2. „Po druhé třetině jsme si řekli, že musíme hlavně střílet a cpát se do zakončení. Což se nám dařilo a dali jsme góly. Je hrozně důležité, že jsme zápas zvládli,“ cení si otočeného průběhu Šimon Jelínek, který také vstřelil dva góly. Jeho trefa na 4:2 po přihrávce Tomáše Harkabuse byla nakonec zapsána jako vítězná. „Harky za brankou nějak napadal a puk vypadl před branku. Zkusil jsem vystřelit bekhendem a padlo to tam,“ hovoří o svém desátém gólu v sezoně. I díky němu se Dukla z osmého místa přiblížila šestým Litoměřicím na čtyři body.

Šimon Jelínek hodnotí výhru 5:3 nad Slavií Praha

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha 5:3

Video: HokejkaTV