Dvakrát 1:3. Přinese zápas Dukly na ledě Přerova opět stejný výsledek?

09.01.2024 / Tomáš Lysý

Pokud byste hlasovali pro soupeře, který je na domácím ledě i na venkovním jedním z nejvíce nepříjemných a proti kterému se hraje opravdu těžko, a zvolili byste celek HC ZUBR Přerov, určitě byste nesáhli vedle. Tým, který má ve znaku zvíře z čeledi turovitých, bude dalším soupeřem Dukly a znovu se dá očekávat velmi bojovný zápas. Dvě dosavadní měření sil dopadly vždy lépe pro hosty, kteří vezli z ledu soupeře výhru 3:1. Třetí vzájemné měření sil je na programu ve středu 10. ledna 2024 od 17:30 v MEO Aréně a zápas můžete sledovat na HokejkaTV či na onlajnech. A nezapomeňte! V sobotu nehraje Dukla v Pelhřimově, ale jede na led dalekého Sokolova.

Vstup do nového roku je v podání obou celků naprosto stejný. Dukla i Přerov získali ve třech zápasech shodně 5 bodů za výhru, výhru na nájezdy a porážku 1:3. Obě dvě vítězství přišla na domácích kolbištích, prohra naopak na ledě soupeře. Jiné je pouze pořadí. Přerov hrál první dva zápasy nového roku doma, nejprve v nájezdech skolil Litoměřice a pak vyhrál 5:2 nad rezervou Pardubic. V posledním kole přišla jeho porážka v dalekém Sokolově. Dukla naopak vyhrála 5:3 nad Slavií, po dobrém výkonu padla na ledě lídra z Poruby 1:3 a naposled doma v nájezdové loterii skolila zálohu Dynama.

Soupiska Přerova
Realizační tým Přerova

Přerovští půjdou do třetího vzájemného zápasu v této sezoně s jiným hlavním trenérem. V polovině prosince byl po necelých dvou letech od týmu odvolán Robert Svoboda. Zkušený trenér, pod jehož vedením Zubři ve čtvrtfinále 2022 trápili právě Jihlavu, odnesl špatnou bilanci devíti porážek z dvanácti zápasů. Novým koučem byl jmenován Michal Mikeska, jenž doposud trénoval Šumperk. Jde o jeho premiérovou kariérní štaci v Chance lize. Jeho asistentem zůstal Petr Dočkal. Od svého příchodu k Zubrům odkoučoval bývalý dlouholetý vynikající extraligový útočník sedm zápasů. První čtyři skončily bez bodu s hrůznou bilancí 4:14, ale od nového roku se začínají Přerovští zvedat.

Tým na to rozhodně mají. Jasnou jedničkou je Michal Postava, který se řadí ke třem nejlepším brankářům celé soutěže (93,80 %; průměr gólů 1.99). V obraně hrají zkušení beci Jiří Krisl s Tomášem Kudělkou, které doplňují třeba David Chroboček nebo ex-jihlavský forvard Vojtech Zeleňák, jenž ale naposled hrál 18. prosince. Hlavním problémem Zubrů je ovšem útočná fáze, jelikož nastříleli jen 76 branek a jsou v tomto ohledu v celé Chance lize předposlední (nejhorší je Kolín – 73). Pouze jeden přerovský hráč dal 10 branek – je jím zkušený Daniel Indrák. Druhým nejlepším střelcem je bývalý forvard Dukly David Březina, jenž má o dva zářezy méně. Oba dva jsou se šestnácti body i nejproduktivnějšími muži týmu. Na větší bodové pořízení zatím čekají i takoví borci, jako jsou Antonín Pechanec nebo Roman Vlach. I tak platím, že Přerov je vždy těžkým soupeřem.

Poslední zápas Přerova

36. kolo: Sokolov – Přerov 3:1

Branky a nahrávky: 1. Tomeček (Vracovský, Kverka), 53. Osmík (Vrdlovec, Adamec), 59. Vrdlovec (Kružík, Přikryl) – 6. Cubo (Dobša). Rozhodčí: Svoboda, Zubzanda – Beneš, Maňák. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 585. Střely na branku: 19:18. Zblokované střely: 3:2. Vhazování: 20:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Přerov: Postava – Kudělka, Adámek, Talafa, Chroboček, Cubo, Krisl, Hanák – Pospíšil, Pechanec, Mácha – Lednický, Hejcman, Jakub Svoboda – Indrák, Ministr, Jan Svoboda – Chludil, Nemec, Dobša

Poslední vzájemný zápas

24. kolo: HC Dukla Jihlava – HC ZUBR Přerov 1:3

Branky a nahrávky: 55. Jelínek (Kolář) – 27. Březina (Krisl), 35. Dobša (Ministr), 60. Doležal. Rozhodčí: Kostourek, Hucl – Štofa, Beneš. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 451. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Dukla: Beran – Kočí, Bilčík, Ozols, Dundáček, Dvořák, D. Kolář (A), Vala – Cachnín, Bartoš, Čachotský (C) – Šik, Havránek, Štefančík – Brož, Menšík, Harkabus (A) – Jelínek, Handl, Krajč
Přerov: Postava – Kudělka (A), Černý, Zeleňák, Chroboček, Cubo, Krisl (C) – Březina, Pechanec, Doležal (A) – Tomi, Vlach, Mácha – Tarnoczy, Hejcman, Indrák – Dobša, Chludil, Ministr

První vzájemný zápas vyhrála Dukla na ledě Přerova i díky dvěma brankám Tomáše Čachotského 3:1. Zubři ale Jihlavě oplatili v Pelhřimově stejnou mincí. Pokud by série 1:3 pokračovala, červenožlutí by se určitě nezlobili. Foto: Jan Gebauer/HC ZUBR Přerov

37. kolo, středa 10. ledna 2024

SK Horácká Slavia Třebíč – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
VHK ROBE Vsetín – HC LERAM Orli Znojmo (17:30)
HC Stadion Litoměřice – SC Marimex Kolín (17:30)
HC ZUBR Přerov – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Baník Sokolov (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – Berani Zlín (18:00)
HC Slavia Praha – HC Frýdek-Místek (18:00)

Tabulka Chance ligy po 36 kole