0:2
(0:1, 0:1, 0:0)

Junioři v Moravských Budějovicích recept na Karlovy Vary nenašli

12.01.2024

Jihlavští junioři opět po čase zavítali do Moravských Budějovic, kde sehráli souboj s Karlovými Vary. Ve vyrovnané tabulce dělily oba týmy jen dva body. Již ve třetí minutě padla první branka, bohužel do jihlavské sítě. Během druhé třetiny mladí Energetici navýšili své vedení a Dukla šla do třetí části s dvoubrankovým mankem. To zůstalo stejné, jelikož hosté se už neprosadili a Jihlava po celý zápas nenašla recept na gólmana hostí Ebenstreita. Karlovy Vary se po výhře vyšvihly do čela osmičlenné nadstavby s 24 body, Dukla má o pět bodů méně a patří jí šestá příčka. Již v sobotu 13. ledna od 12 hodin vyzve v doma mistrovskou Spartu.
12.01.2024 17:00, DHL Extraliga juniorů - 41. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Vovsík, Jeletz, Číhal, Vildomec, Topol, Löffler – Nosek, Modl, R. Váňa – Peš, Kudrna, Chlubna – Burkov, Niederhafner, Klapica – Jungwirth
0

HC Energie Karlovy Vary

Ebenstreit – O. Postl, Dorot (C), Anton, Beran, Pelikán, Vogel, D. Postl – Adámek, M. Váňa, Šlechta (A) – V. Váňa, Novotný, Steklý – Čihař, Záhejský, Pastor – Vojáček, Šilhan
2
Branky a nahrávky: 3. Vogel (Novotný, Vojáček), 27. Pastor (Čihař, Záhejský). Rozhodčí: Červenka, Zeliska – Maňák, Teršíp. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 156. Střely na branku: 29:23. Průběh utkání: 0:2.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Karlovy Vary jsou velice kvalitním soupeřem. Šlo o velmi rychlé utkání, ve kterém podal velice dobrý výkon brankář Sigi (Filip Sigmund), jenž nás parádně podržel ve hře. Nepadalo tolik gólů, ačkoliv jsme šance měli, ale naložili jsme s nimi špatně. Karlovy Vary byly naopak efektivnější a dokázaly své šance proměnit. Na žádný vstřelený gól se nedá vyhrát. Musíme více zabrat v předbrankovém prostoru a dávat více špinavých gólů, třeba po tečovaných střelách od modré čáry, což se nám naopak dařilo hned v dalším utkání proti Spartě.