Ilarion Kuprijanov vypomůže juniorce Motoru, za dorost Dukly budou naopak nastupovat dva hráči

14.01.2024 / KLUB

Jeden z nejlepších hráčů jihlavského juniorského týmu a vůbec nejproduktivnější hokejista juniorů Dukly Ilarion Kuprijanov (na obrázku) bude nyní pomáhat juniorskému celku Českých Budějovic. Mladí hráči Motoru jsou totiž ve spodní nadstavbě na posledním místě a bojují o udržení juniorské extraligy. České Budějovice naopak vypomohou dorostu Dukly, který hraje nejen o účast v play off, ale také o vyhnutí se přímému sestupu, dvojicí útočníků Jakubem Hanzákem a Markem Trefilem. Jde o výměnu na základě dohody vedení mládeže obou týmů, hostování všech tří hráčů platí do konce letošní sezony.

„Na základě krizové personální a výsledkové situace dorostu jsme vyvolali jednání s Václavem Nedorostem (manažer mládeže Českých Budějovic – pozn. red.). Motor je v podobné situaci, akorát opačně. Mají zachráněný dorost a juniorku ve spodní nadstavbě v problémech. Během týdne vznikl trejd našeho hráče juniorky Ilariona Kuprijanova za dva dorostence Českých Budějovic Jakuba Hanzáka a Marka Trefila. S cílem, že na obou stranách přijde o posílení, oživení a impulsu směrem k výsledkům do závěru sezony,“ povídá trenér dorostu Dukly Michal Broš.

Ilarion Kuprijanov je neproduktivnějším hráčem juniorů Dukly, ve 30 zápasech zaznamenal 41 bodů (19+22) a již naskočil i do zápasů A-týmu, kde v osmi zápasech zapsal jednu asistenci. Za juniorku Motoru zaznamenal v prvním utkání hned čtyři body, když dvěma góly a dvěma nahrávkami řídil výhru nad Zlínem 6:1.

Jakub Hanzák nasbíral v dosavadních 28 zápasech za dorost Motoru 19 bodů (6+13). V Dukle nastoupil do prvního utkání na ledě Liberce, kde ani on nezabránil porážce 3:6. Ve 47. minutě nahrával Chvátalovi na snižující gól na 3:6.

Marek Trefil naskočil za dorost Českých Budějovic do 19 zápasů, ve kterých vstřelil pět branek a na další dvě nahrál. V Dukle, na rozdíl od Hanzáka, stihl oba zápasy na konci druhého lednového týdne na ledě Sparty i Liberce. Ve druhém utkání zapsal první gól, proti Liberci snižoval ve 43. minutě na 2:4.