1:2p
(0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Junioři zvládli duel s Mladou Boleslaví a vezou dva body!

18.01.2024 / Tomáš Taybner

Junioři mají za sebou první část tripu směr Čechy. V Mladé Boleslavi se jako první dostali do vedení zásluhou Rostislava Noska. To poměrně dlouho drželi, domácí Bruslaři vyrovnali až v třetí třetině. Proto přišlo na řadu prodloužení, které ve prospěch Dukly rozhodl přesnou trefou Hynek Peš. Jihlavští tak z prvního z dvojice těchto duelů vybojovali dva body, avšak hned následující den na ně čeká souboj na ledě Liberce.
18.01.2024 18:00, DHL Extraliga juniorů - 44. kolo

BK Mladá Boleslav

Forst – Moravec (A), Křivánek, Vlasák A., Průšek, Sypecký, Hrouda (C), Šilhavý – Šindelář, Malínek (A), Hurt – Vítek, Kučera, Hruška – Vojáček, Šachl, Teplý – Beran, Zvagulis, Kurka
1

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Vovsík (C), Löffler, Číhal (A), Vandas, Topol, Vildomec, Jeletz – Jungwirth Jonáš, Rauš, Báťa (A) – Váňa, Modl, Nosek – Chlubna, Niederhafner, Klapica – Jungwirth Jáchym, Kudrna, Peš
2
Branky a nahrávky: 52. Malínek (Vlasák) – 9. Nosek (Modl, Vandas), 65. Peš (Topol). Rozhodčí: Horák, Jechoutek – Goltsch, Jurak. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Nástup Bruslařů do utkání ale nebyl ideální, také Jihlavští se do tempa nějaký čas dostávali. Nakonec se jim ale podařilo vstřelit úvodní gól zápasu. Po rychlé akci Modl z pravého kruhu přihrával před branku, kam si najel Rostislav Nosek a lehkou tečí puk poslal mimo Forstův dosah - 0:1. Po necelých dvou minutách Bruslaři dostali šanci srovnat skóre při své první přesilovce, jenže z toho bylo jen několik zablokovaných pokusů.

V úvodu druhé části putoval na trestnou Vojáček, ani Dukla si toho příliš nepřipravila a vyloučený hráč se po návratu na ledovou plochu dostal do první vážnější šance Bruslařů. Brankář Sigmund v jihlavském brankovišti neudržel nahození z levé strany a právě Vojáček se jej snažil dorážet, bohužel pro svůj tým puk do sítě neprocedil. Velkou šanci měl ve 36. minutě na holi Zvagulis, osamoceného hráče našel přihrávkou před branku Kurka, jenže lotyšskému útočníkovi při pokusu o bekhendovou kličku ujel kotouč do rohu. A tak Mladoboleslavští nadále ztráceli jeden gól.

Po druhém návratu ze šaten se domácí ubránili proti brzké jihlavské přesilovce a ve 47. minutě přišel další záblesk gólové akce. Stalo se tak poté, co krosová přihrávka z levého kruhu přistála na Hurtově hokejce u pravé tyčky. Domácímu útočníkovi k velké smůle při snaze zakončit do poloprázdné klece sjel puk z hole. Bruslaři se proto dočkali až v 52. minutě, když Vojtěch Malínek dokázal z pravého kruhu prostřelit brankáře Sigmunda a bylo vyrovnáno 1:1. Za tohoto stavu se muselo prodlužovat.

V nastaveném čase mohl jako první ukončit běh časomíry Kučera, z levé strany ale Sigmunda nepropálil. Na druhé straně zela odkrytá klec před Raušem, ale také hostující útočník nebyl přesný. Hosté pak propadli a všichni tři Bruslaři tak vyrazili do přečíslení tři na jednoho, celou situaci ale ještě dobruslil jeden z jihlavských hráčů, který rozhodil zakončujícího Vítka a tomu kotouč sjel z hole. Obránce Topol neváhal, vyslal do kontru Hynka Peše a ten forhendovou kličkou rozhodl. Druhý bod tak připadl na konto Dukly, domácí Bruslaři se po dlouhém dotahování soupeřova náskoku museli spokojit jen s jedním.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (BK Mladá Boleslav): První třetina se nám nepovedla, nebyli jsme v ní dostatečně důrazní. Ještě do půlky zápasu to z naší strany nebylo ono. Od třicáté minuty jsme se dokázali trochu více prosazovat, bohužel se nám nepodařilo dát ve druhé třetině gól. V té třetí už to bylo kdo z koho a z obou stran opatrné. Po individuální akci a dobrém zakončení jsme se dočkali vyrovnání, ale dostatečně jsme si toho nevážili. V prodloužení jsme minutu před koncem udělali obrovskou chybu a ty dva body jsme ztratili. Jeden bod je samozřejmě dobrý, ale když už jsme to dotáhli do prodloužení, tak si v něm nemůžeme dovolit udělat takovou hrubku.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Podali jsme slušný výkon. V druhé třetině jsme na deset minut úplně vypadli z tempa, jen jsme koukali a několikrát měli štěstí, že to neskončilo v brance. Ve třetí třetině jsme neudrželi hubené vedení a z druhého přečíslení dostali gól. Pak už to v prodloužení bylo nahoru dolů a čekalo se, kdo udělá chybu. My jsme ji udělali, ale kluci to ve dvou proti třem dobře ubránili a šli do brejku. Pešík (Hynek Peš, pozn. red.) už to pak výborně zakončil a díky tomu jsme vyhráli.