Čtyři hráči podepsali v Dukle nové smlouvy, tým naopak opouští Kolář

19.01.2024 / Klub

V kádru Dukly došlo v poslední době k několika změnám, nyní přichází další. Dukla si pojistila hned čtyři hráče, nové smlouvy podepsali útočník Richard Cachnín a obránci Jan Strejček, Vlastimil Bilčík a Michael Koštoval. Tým naopak po společné dohodě opouští obránce Daniel Kolář, který nebyl spokojený se svým výkonem v týmu Dukly, svou kariéru se pokusí znovu nakopnout ve druhé nejvyšší slovenské soutěži v dresu Žiliny. V závěru také přinášíme vysvětlení velkého pohybu hráčů v kádru Dukly.

Richard Cachnín

Jako první podepsal novou smlouvu s Duklou mladý útočník Richard Cachnín. Ten v minulosti nastupoval především ve třetí nebo čtvrté lajně, občas vypomáhal i ve druhé lize Havlíčkovu Brodu, kde Cachnín hokejově vyrůstal. Během letošní sezony dostal Cachnín šanci v první formaci a své příležitosti se chytil skvěle. V dosavadním průběhu sezony posbíral už 15 bodů a stal se klíčovou součástí kádru.

„Cemba je mladý hráč, který dělá velký progres a neustále se zlepšuje. Už teď má místo v základním kádru a patří k oporám týmu. Smlouva je podepsaná na dva roky s opcí,“ komentoval rozhodnutí podepsat novou smlouvu s Richardem Cachnínem jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Richard Cachnín a Bedřich Ščerban při podpisu nové smlouvy.

Vlastimil Bilčík, Jan Strejček, Michael Koštoval

Dukla si navíc pojistila smlouvou hned trio obránců. Zkušený obránce Vlastimil Bilčík je dlouhodobou stálicí v kádru, v Dukle nyní působí už pátou sezonu v řadě, celkově už naskočil do Chance ligy v červenožlutém dresu v devíti sezonách. Jan Strejček původně přišel na hostování z Litvínova, Michael Koštoval zase z juniorky Liberce, během této sezony stihl ještě jeden zápas za Kolín. Oba svými výkony zaujali a vybojovali si tak smlouvy s Duklou.

„Strejček, Bilčík a Koštoval podepsali nové smlouvy. Bilčík na dva roky, Strejček na rok s opcí a Koštoval také na rok s opcí. Bilčík patří k stabilním základním pilířům naší obrany. Strejček už u nás byl, byli jsme spokojeni. S Bilčou tvoří dvojici, která si vyhoví nejen na ledě, ale i mimo led. Máme tak stabilizovanou obranu. Koštoval k nám přišel na try out a vybojoval si místo v základním kádru,“ doplnil detaily ohledně nových smluv Bedřich Ščerban.

Velcí kamarádi Bilčík se Strejčkem během podpisu smlouvy.

Daniel Kolář

V týmu Dukly už nebude nadále pokračovat obránce Daniel Kolář. Ten během loňské sezony taktéž hostoval z Litvínova a v závěru minulé sezony podepsal smlouvu s Jihlavou. V týmu dostal důležitou roli a měl být klíčovou součástí sestavy, to se mu však nedařilo. Kolář po dohodě s trenéry a vedením klubu dostane nový impuls do kariéry, zbytek sezony dohraje ve slovenské 1. lize v dresu Žiliny.

„Daniel si delší čas uvědomoval, že se mu nedaří podle jeho představ a rozebíral s trenéry fakt, že zcela nenaplňuje jejich očekávání. Občas přechod do jiného týmu hráče „nakopne“ a nastartuje jeho zlepšení. Dan je dříč a zodpovědný hráč, děkuji mu, za to, co prozatím pro Duklu udělal a přejeme mu, aby změna jeho rozpoložení byla rychlá. Odchod na Slovensko je pro nás navíc velmi dobré řešení, protože zájem byl i z klubů, které jsou nebo by mohly být ve velmi brzké době našimi soupeři. Současně Slovensko je pro Duklu i ekonomicky nejvýhodnější varianta,“ vysvětlil Kolářův odchod jednatel Dukly.

Velké množství změn v kádru

Kádr Dukly prošel v poslední době divokým obdobím. Řada hráčů tým opustila, někteří dočasně a někteří trvale. U fanoušků určitá rozhodnutí vyvolala rozpaky, za změnami je však shoda napříč vedením klubu i realizačními týmy, což potvrzuje i Bedřich Ščerban. „Změn bylo v poslední době opravdu hodně. Mohu ale obecně říci, že změny, které se udály v posledním období, jsou promyšlené. Velmi se věnuji týmu, co se týče stavby na další sezonu. I odchody, či hostování jsem dlouho zvažoval a diskutoval. I když se mi některá rozhodnutí nepřijímala lehce, tak jsou či byla nutná. Je nutné zdůraznit, že Burkov a Kuprijanov jsou na hostování do konce sezony, pak se vrací. Vše probíhá po shodě a v souladu s diskusemi vedenými s majitelem, či dozorčí radou společnosti.“

„Majitel klubu v prosinci schválil finanční pomoc klubu, ale přesto je nutné co nejvíce balancovat příjmy a výdaje. Jsou věci, které neovlivníme. Cena energií nebo teď distribuce, náklady na dopravu, výstroj a hokejky. Dále pak vícenáklady s působením v azylu. Současně jsme přišli o zdroje příjmů jako pronájem CZ LOKO arény či parkoviště (parkoviště pod malou halou bylo přestavěno na kabiny a zázemí pro mládež – pozn. red.). Takže to není jednoduché. I když se s tím počítalo, majitel o tom věděl a dodržuje dohody, tak se snažím, co nejvíce snížit dopady a zlevnit chod klubu,“ doplnil Ščerban.