2:7
(1:3, 1:2, 0:2)

51 trestných minut a čtyři góly v oslabení? To rozhodlo o prohře se Zlínem

20.01.2024 / Natálie Poláčková

Po prohře s Kometou přišla další, tentokráte ale horší, a to se Zlínem. Hosté již po třinácti minutách vedli 3:0, ke konci první části však snížil na rozdíl dvou branek Daniel Kytka. Ve druhém dějství nejprve hosté navýšili své vedení o dvě branky. Dukla poté opět jednu dokázala vsítit, ale na výsledek zápas to nemělo vliv. Berani totiž v poslední části skórovali ještě dvakrát a domácí tak prohráli - 2:7.
20.01.2024 12:00, Extraliga dorostu - 35. kolo

HC Dukla Jihlava

Bican – Tramba, Verbeshchuk, Holas, Zmrhal, Pešl, Tomica, Slavíček, Podroužek – Kytka, Kouba, Lukáš – Grabowski, Chvátal, Hanzák – Katolický, Volodin, Adamec
2

Berani Zlín

Šimšálek – Mikel, Mořkovský, M. Sedláček, Schmied, Kubečka, Uřičář, F. Sedláček – Venený, Pluskal, Doležal – Kos, Matula, Holba – Pečner, Kočica, Nesrsta
7
Branky a nahrávky: 20. Kytka (Kouba), 38. Chvátal (Zmrhal) – 2. Mikel (Pečner), 5. Mikel (Kos, Pečner), 13. Venený (Mořkovský, Kubečka), 28. Mikel (Kos, Pečner), 36. Kos (Pečner), 42. Venený (Holba, Kočica), 51. Matula (Venený). Rozhodčí: Čelechovský – Husák, Trávník Vyloučení: 13:10, navíc Grabowski (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 2:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:7.

Průběh utkání

První část utkání byla z pohledu Zlína jasně aktivnější. Bruslil rychleji, a především se dostával do šancí. Tu se projevilo už v čase 01:45, kdy se hosté prosadili poprvé. Tomáš Mikel vypálil tvrdou střelu od modré, ta prošla vším, co měla před sebou. Tři minuty na to se hosté prosadili znovu a znovu to byl obránce Tomáš Mikel. Tentokrát se prosadil z kruhu, kam dostal přihrávku.

Jednu chvíli se hra zdála poměrně vyrovnaná, ale Jihlavě to na branku nestačilo. Bruslilo se ze strany na stranu a toho po nějaké době využil Zlín, když v čase 12:48 vsítil svou třetí branku v zápase. Berani zahájili útok až ze svého obranného pásma, z kruhu pálil Jiří Venený. Dukla dostala nabídku přesilovku, tu však nevyužila. V čase 17:26 byl vyloučený další z hostujících hráčů, tentokráte už Dukla branku vstřelila . Daniel Kytka objel klec, chvíli počkal a následně poslal kotouč k rameni Šimšálka.

Druhá třetina opět začala v rychlejším tempu Zlína, k vidění bylo i několik vyloučená, ale využitá přesilovka byla až ta za příliš mnoho hráčů na straně jihlavského celku. Hattrick zkompletoval Tomáš Mikel, který vypálil z mezikruží poté, co jeho celek vyhrál buly. Ihned po brance byl Mikel vyloučený za nesportovní chování, ale Dukla toho nevyužila. O šest minut později byl na každé straně vyloučený hráč, ale pokračovalo se ve hře pět na pět.

V čase 35:55 vsítil Zlín svou pátou branku, když Dominik Kos dostal kotouč mezi Bicanův betony a boční tyčku. O minutu a půl později byl vyloučený hostující Michal Sedláček. Trvalo pouze 24 vteřin, než Dukla tuto přesilovku využila. Jihlavský kapitán Ondřej Chvátal dostal přihrávku na kruh a odtud kotouč poslal do sítě Šimšálka. Ke konci třetiny dostal útočník Dukly Henryk Grabowski trest 5+OK za to, že zasáhl protihráče do hlavy. Ten byl následně chvíli v bezvědomí a z ledu odjel za pomoci lékaře.

Svou druhou branku v zápase vsítil Jiří Venený, když dostal přihrávku k prostoru u boční tyče. Bican se přesunout nestihl a puk tak letěl do volného prostoru. Nějakou dobu se nic zajímavějšího nedělo, tedy až do konce 48. minuty, kdy Kos tečoval puk před bránou. Rozhodčí sice hru přerušili, ale Bican vůbec netušil, kde se puk nachází. Vyloučení hostujícího útočníka domácí nevyužili a po jeho návratu vstřelil Zlín svou další branku. Adam Matula dostal přihrávku před bránu, odtud pálil a Bican si puk tečoval do sítě. Do konce zápasu sice hrála Jihlava aktivněji, ale na další branku už to nestačilo.