V Jihlavě proběhl lednový termín akce Týden hokeje 2024

21.01.2024 / Tomáš Lysý

V rámci rozvojového projektu ČSLH „Pojď hrát hokej“ proběhla v Jihlavě na malém zimáčku již jedenáctá akce „Týdne hokeje“, jejímž smyslem je ukázat lední hokej co nejvíce dětem a rodičům. Během jedenáctého Týdne hokeje našlo ve čtvrtečním odpoledni cestu na jihlavské Veřejné sportoviště pro lední sporty celkem 33 malých zájemců o bruslení a hru lední hokej.

Akce začínala registrací nových potencionálních hokejistů a hokejistek v 16:00 hodin a již v tomto čase si mohly děti prohlédnout trénink jejich budoucích starších spoluhráčů, hráčů kategorie mladších žáků.

Kompletní fotogalerie

Po registraci dětí, udělali budoucím malým hokejistům největší radost krásné nové Dukla dresy od společnosti Kaufland, do kterých se většina hned oblékla. Potěšily také ale i další dárky (lahve, plakáty, náramky, omalovánky, samolepka, papírová přilba). Po půlhodinové registraci došlo na video prezentaci. Zde se rodiče dozvěděli vše podstatné o chodu našeho klubu, tréninku, výstroji. Během registrace měli rovněž možnost shlédnout instruktážní videa, jak se učí malý hokejista.

Děti během prezentace pro rodiče absolvovaly s kondičním trenérem předzápasovou rozcvičku, především hru na různá zvířátka. V 17:15 hodin se děti dočkaly vytouženého vstupu na ledovou plochu, kde se setkaly i s pár hráči z kategorie základny.

Na stanovištích při různých hrách se dětem, i za pomoci hrazdiček, věnovali 4 trenéři přípravky a dále 2 pomocnice z oddílu krasobruslení. Děti si užily cca 45 minut zábavy, po kterých odcházely s pocitem radosti a spokojenosti.

Doufáme, že se s většinou dětí setkáme na dalším tréninku základny 2017 a ml., který se koná tuto neděli 21.01.2024 v 08:00 hodin na zimním stadionu. Další pravidelné tréninky probíhají každý čtvrtek a pátek na malé hale v Jihlavě Bedřichově či na zimáčku každou neděli.

Rodičům s dětmi, kteří nestihli lednový termín Týdne hokeje, nabízíme možnost přijít, jak již bylo uvedeno, kdykoliv na trénink základny.

Již dnes se za všechny trenéry mládeže Dukly těšíme na další pokračování seriálu Týden hokeje.