0:2
(0:0, 0:1, 0:1)

Třetí výhra juniorů v řadě, Sigmund podruhé vychytal čisté konto

25.01.2024 / Vít Trubička

Úspěšný výlet juniorů na led pražské Sparty! Už v první třetině byli aktivnější než domácí tým, avšak v tu dobu ještě nenašli recept na sparťanského gólmana. To se zlomilo v periodě druhé, kdy se z dorážky nejprve prosadil Andrej Klapica, následně Jakub Modl. V závěru utkání sice byla Sparta aktivnější, avšak narazila na připraveného Filipa Sigmunda, který vychytal druhé čisté konto v řadě.
25.01.2024 16:45, DHL Extraliga juniorů - 46. kolo

HC Sparta Praha

Kalista – Samson, Culek, David, Bartoň, Červenka (A), Höll, Mack – Krupička, Hrabík, Fábry (C) – Senčák, Žmola, Daníček – Holeček, Novák, Bareš – Hrubý, Hamršmíd (A), Poláček
0

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Löffler, Vildomec, Vovsík (C), Vandas, Chvátal (A), Jeletz – Niederhafner, Coufal, Nosek, Jáchym Jungwirth, Peš, Kudrna, Chlubna, Klapica, Váňa, Modl, Báťa (A)
2
Branky a nahrávky: 28. Klapica (Jeletz), 40. Modl (Klapica, Chlubna). Rozhodčí: Barek, Zeliska - Štěpánek, Maňák. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 49. Střely na branku: 44:29. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Jihlavští junioři se na ledě pražské Sparty celkem rychle rozehráli a převzali otěže hry. První vážnější příležitost si připsal na prahu páté minuty Tobias Chlubna, proti jeho šanci se ovšem sparťanský gólman dokázal v poslední možné chvíli ohnat. Chvilku nato se samostatným výpadem blýskl Matěj Vildomec. A přestože Dukla zůstávala aktivnější, tak v úvodní periodě gól vsítit nedokázala. Do kabin tedy oba celky odcházely za vyrovnaného stavu 0:0.

Hned zkraje druhé třetiny obdržela Jihlava početní výhodu. Díky ní se usadila v útočném pásmu, avšak ani tentokrát nemohla delší dobu najít recept na gólmana Kalistu. To se změnilo v čase 27:50, kdy Jeletzovu ránu z těsné blízkosti napasoval mezi tři tyče Andrej Klapica.

Následně se snažila i domácí Sparta, která si ovšem vždy vylámala zuby na připraveném Filipu Sigmundovi. A právě ona musela čelit trpké chuti takzvaného gólu do šatny. V signalizované výhodě se o něj postaral dvě vteřiny před koncem prostředního dějství Jakub Modl tečí do odkrytého prostoru u bližší tyče. Jihlavští tak do závěrečné části utkání drželi dvoubrankovou výhodu.

Právě poslední fáze utkání zprvu vycházela lépe Pražanům. Znovu jim pomohlo i několik početních výhod. Úplně nejvíce ta poslední 3,5 minuty před koncem zápasu. Z té udělali odvoláním gólmana dokonce dvojnásobnou a takřka celou dobu se drželi v jihlavském obranném pásmu. Svůj tým ovšem udržel řadou precizních zákroků gólman Sigmund, který tak po zásluze udržel čisté konto, tím spíše, že neprůstřelnost drží už 128 minut. Celý tým si pak připsal třetí výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Tomáš Netík (HC Sparta Praha): „Bylo to těžké. Neodevzdali jsme to, co jsme měli. Nebyli jsme tak urputní, důrazní a poctiví jako minulé zápasy. I přestože jsme měli tým posílený o kluky z Litoměřic, nedokázali jsme tlak vytvořit takový, jaký jsme chtěli. Dneska jsme si nezasloužili vyhrát."

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): „Měli jsme pomalejší vstup, ale klukům se pak podařilo tempo srovnat. Hráli na hranicích svých možností, obětovali se pro tým, zblokovali spoustu pokusů a pomohli gólmanovi. První dvě třetiny byly hodně o brankářích, protože šance měly obě strany, ale naštěstí jsme dali góly my a překlopilo se to na naši stranu. V závěru nás Sparta tlačila v šesti, ale podařilo se nám to udržet."