4:2
(0:0, 3:2, 1:0)

Junioři marně dotahovali Kometu, nepomohly ani dva góly Peše

30.01.2024 / Berenika Ducháčková

Netradičně v úterý nastoupila jihlavská juniorka k zápasu ve Winning Group Aréně proti Kometě. Byli to právě domácí, kdo se dostal jako první do vedení. V rozmezí od 25. do 33. minuty prostřelila Kometa Cinku celkem třikrát. Dukla si to nechtěla nechat líbit, což se projevilo poté, co dvě branky v průběhu necelých tří minut nasázel Hynek Peš. Jihlavský celek se snažil dohnat jednogólové manko, hra bez brankáře se mu ale nevyplatila. V čase 59:19 domácí trefili prázdnou klec, Dukla odjela domů bez bodu s porážkou - 2:4.
30.01.2024 18:00, DHL Extraliga juniorů - 47. kolo

HC Kometa Brno

Hradil – Jurný, Svoboda, Ulbricht, Zubíček, Pospíšil, Bůžek, Čaňo – Boltvan, Otava, Denis Bárta – Moravec, Ekrt, Rakus – Chludil, Veselský, Nesvadba – Habermann, Halačka, Pavlík
4

HC Dukla Jihlava

Cinka – Vildomec, Löffler, Jeletz, Topol, Vandas, Vovsík, Číhal – Klapica, Nosek, Jáchym Jungwirth – Peš, Kudrna, Chlubna – Niederhafner, Váňa, Modl – Coufal, Rauš
2
Branky a nahrávky: 25. Moravec (Ekrt), 29. Denis Bárta (Ekrt), 33. Ekrt (Rakus, Chludil), 60. Moravec (Ekrt) – 36. Peš (Vovsík), 39. Peš (Chlubna, Kudrna). Rozhodčí: Šudoma, Grygera – Rakušan, Vašíček. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 112. Střely na branku: 42:37. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Úvodní třetinu začala lépe domácí Kometa. Hned po vhazování se dostal ke střele Roman Otava, ale Cinka jeho ránu vyrazil. Další tlak Brna zbrzdila dvě oslabení, která zodpovědně ubránilo. Domácí se také dostali několikrát do úniku, brankář hostů však všechny pokusy dobře pochytal. V nebezpečné šanci se ocitl také Ekrt, který nevyužil zaváhání Cinky. I hráči Dukly se dostali do šance, Raušova střela z levého kruhu vypadla Hradilovi z lapačky, dorážky si už pohlídal. Na konci třetiny byla Kometě nabídnuta přesilová hra, kterou nedokázala využít a její větší část se přenesla i do druhé třetiny.

Druhá dvacetiminutovka byla gólově mnohem pestřejší než ta úvodní. Skóre zápasu otevřel David Moravec, kterého si z pravého kruhu našel Jan Ekrt a nahrál mu přímo před branku. První zmiňovaný pak puk pouze zasunul za záda hostujícího brankáře - 1:0. Na to se snažila reagovat Jihlava, ale kotouč dostala za Hradila nedovoleným způsobem - vysokou holí. Druhý gól Kometa přidala ve vlastním oslabení, Ekrt našel dojíždějícího Denise Bártu, kterému se povedlo přebruslit soupeře a střelou z bekhendu překonal Davida Cinku - 2:0.

Brňanům se pak povedlo zvýšit na tříbrankový rozdíl, po Rakusově přihrávce puk dotlačil za gólmana Jan Ekrt - 3:0. Jihlava nenechala na odpověď dlouho čekat, Vovsíkovu střelu od modré čáry našel Hynek Peš a poprvé tak překonal Petra Hradila - 3:1. Na konci třetiny pak v početní výhodě opět skórovali hosté. Jihlavané vyhráli vhazování a puk dostali do předbrankového prostoru, kde si jej našel Hynek Peš a svojí druhou trefou snížil na rozdíl jediného gólu - 3:2.

Třetí třetina se moc nelišila od první, oba týmy se dostávaly do šancí, ale brankáři předvedli parádní zákroky. Hráči Dukly se snažili držet Kometu pod tlakem, ale nepřesné rozehrávky brzdily jejich hru. Nejblíže gólu se na konci třetiny dostal Denis Bárta, který dostal nabito na pravý kruh, ale Cinku neprostřelil. Na druhé straně vypálil od modré Vildomec, jeho rána těsně minula břevno. Poslední úprava skóre proběhla až v poslední minutě, kdy to Jihlava zkusila bez gólmana. Do prázdné branky se trefil David Moravec - 4:2.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že nás Kometa ze začátku hodně přehrávala. Měla spoustu šancí, ale náš gólman David Cinka nás podržel. Za stavu 3:0 to s námi vypadalo bledě, ale kluci se dokázali chytnout dvěma góly. Začali věřit, že s tím můžeme něco udělat. Bohužel, neproměnili jsme tutové šance a to nás stálo zápas.

Karel Beran (HC Kometa Brno): Jsme rádi, že jsme zápas zvládli. Utkání jdou rychle za sebou, měli jsme teď dva zápasy venku, kde jsme nebodovali. Dnes jsme do toho zase dobře naskočili. Mrzí nás akorát jediná věc, že jsme nedokázali odskočit už v první třetině, kde jsme měli dost šancí. Alespoň ten stav 3:0 jsme pak mohli udržet do konce, ale nepovedlo se. Naštěstí kluci si pohlídali závěr, chtěli vyhrát a to je důležité.