Dukla připravuje víkendové kempy pro mladé hokejisty

06.02.2024 / Vladimír Šťastný

Vedení spolku Dukla Jihlava - mládež z. s. má velký zájem na rozvíjení dovedností malých hokejistů napříč věkovými kategoriemi z Jihlavy, ale i z okolních regionů celého kraje Vysočina, a proto pro letošní jaro připravilo množství víkendových dovednostních kempů.

Zlepšování hokejových dovedností by mělo být zájmem všech malých hokejistů. Nad rámec klubových tréninků pro ně vedení spolku Dukla Jihlava – mládež z.s. připravilo osm víkendových kempů zaměřených právě na zdokonalování dovedností pod názvem Dukla Development program. Kempy se budou konat ve Veřejném sportovišti pro lední sporty (malý zimáček) v Tyršově ulici v Jihlavě a jsou určeny pro dvě věkové kategorie hokejistů, pro hráče narozené v letech 2009 až 2013 a pro hráče narozené 2014 a mladších.

Kempy se uskuteční v měsících květen a červen a jsou zpoplatněny částkou 4.500 Kč. Pro hráče a hráčky Dukly je cena stanovena na 3.500 Kč. Za tuto částku vedení spolku Dukla Jihlava – mládež z.s. nabízí ve dvou dnech čtyři tréninky na ledě a čtyři tréninky na suchu pod vedením zkušených trenérů mládeže i A-týmu. Trenéry kempů budou např. Viktor Ujčík, Michal Broš, Petr Svoboda, Jiří Cihlář, Adam Vylíčil a další. V ceně kempu je zahrnut dvakrát oběd, dvakrát svačina a samozřejmostí je pitný režim. Počet míst je omezen na 48, účastníci budou rozděleni do dvou tréninkových skupin po 24.

Tréninkové jednotky na ledě budou zaměřeny na dovednosti - technika bruslení, vedení kotouče, řešení situace 1-1 a zakončení, a také na hru – herní myšlení, rychlost rozhodování, hra na malém prostoru a hra na celé hřiště. Tréninky na suchu se zaměří na core, stabilitu, výbušnost, hry, kompenzační cvičení a strečink. V případě zájmu se mohou uskutečnit i besedy s hokejovými legendami Dukly Jihlava nebo se současnými hráči A-týmu.

Více informací k víkendovým kempům v rámci Dukla Development program naleznete zde

Přímý vstup pro informace o kempech je možný i z hlavní webové stránky HC Dukla Jihlava.