3:2
(2:1, 0:1, 1:0)

Junioři v samotném závěru rozhodli zápasu boj proti Mladé Boleslavi

17.02.2024

Junioři vstoupili proti Mladé Boleslavi do zápasu také velmi dobře. Ve druhé minutě se trefil Robert Váňa a oproti minulému mači proti Liberci dokázala Dukla přidat rychle i druhou trefu, o kterou se postaral Tobiáš Niederhafner. Jenže Mladá Boleslav do konce třetiny snížila a v polovině zápasu měla dvě přesilovky pět na tři, přičemž jednu využila. Ve třetí části mohli jihlavští junioři děkovat i brankáři Sigmundovi, že se drželi na bodech a nakonec získali všechny tři, jelikož v závěru využil přesilovou hru Lukáš Číhal - 3:2.
17.02.2024 12:00, DHL Extraliga juniorů - 51. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Vovsík (C), Topol, Číhal, Löffler, Vandas, Vildomec, Jeletz – Chlubna, Rauš, Klapica – Váňa, Modl, Nosek – Peš, Niederhafner, Coufal – Jungwirth
3

BK Mladá Boleslav

Forst – Křivánek, Moravec (A), Vlasák, Němec, Sypecký, Kubíček – Gardoň (A), Půček, Kučera (A) – Vítek, Šindelář, Hurt – Teplý, Šachl, Vojáček – Hrouda, Průšek
2
Branky a nahrávky: 2. Váňa (Vildomec, Modl), 7. Niederhafner (Číhal, Klapica), 58. Číhal (Chlubna, Peš) – 18. Vítek (Vlasák), 33. Kučera (Půček, Moravec). Rozhodčí: Vepřovský, Pilný - Kučera, Obr. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:1. Diváci: 105. Střely na branku: 27:24. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Měli jsme o poznání lepší vstup do utkání než včera. Dostali jsme se do dvoubrankového vedení a proměnili jsme přesilovou hru. Jen škoda, že jsme nedokázali dvougólový náskok udržet do konce první třetiny. Druhou část jsme hráli nedisciplinovaně, což se podepsalo na celkové hře. Měli jsme spoustu vyloučených, soupeř nás přehrával a dostal se do tempa. Do třetí části se šlo za stavu 2:2, proto se hrála oboustranně opatrná hra a nikdo nechtěli udělat chybu. Nicméně nakonec jsme byli přece jen o kousek lepší a dokázali jsme zužitkovat přesilovou hru. V závěru jsme odvedli výbornou práci, přestáli jsme power play a obětavostí a týmovostí jsme dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce. Jsme strašně rádi za tři body a obrovská pochvala do kabiny!