Šance na šesté místo stále žije. Dukla se pokusí o posun tabulkou na ledě Pardubic B

20.02.2024 / Daniel Lhotský

Do konce základní části zbývají už jen poslední čtyři utkání. Dukla se v nich už nesetká s nejlepšími týmy soutěže, čekají ji však hned tři utkání se soupeři na hranici přímého postupu a postupu do předkola play-off. Svou pozici před těmito klíčovými zápasy bude moci Dukla vylepšit ve středu 21. února, kdy od 18 hodin bude bojovat v Chrudimi proti B-týmu Dynama Pardubice. Utkání můžete sledovat prostřednictvím textového přenosu na Onlajny.com nebo prostřednictvím videa na Hokejka.TV

Čtyři kola před koncem základní části Chance ligy může většina stále hodně získat, ale také ztratit. Dukle poměrně zkomplikovaly situaci poslední dvě porážky, které ji odsunuly zpátky až na osmé místo. Pokud Dukla ve středu zvítězí, bude mít stále poměrně solidní šanci posunout se na šesté místo, nebo alespoň na sedmé, díky kterému by se následně vyhnula suverénní Porubě. Případná porážka by naopak pro Duklu znamenala, že by musela pro přímý postup nejen všechna zbývající utkání vyhrát za tři body, ale zároveň spoléhat i na několik dalších výsledků.

O něco větší starosti mají v tabulce Pardubice B. Ty se aktuálně drží na dvanáctém místě a mohou stále myslet i na postup do předkola, ani Dynamu se však v poslední době příliš nedařilo. Doma to navíc bude mít hodně těžké, ze všech týmů Chance ligy má totiž doma nejhorší bilanci. Pokud navíc proti Dukle nevybojuje ani bod a zároveň Znojmo zaskočí ve zbývajících zápasech některého z favoritů, mohlo by dojít k přímému souboji o sestup v předposledním kole soutěže.

Dukla si bude muset dát pozor nejen na známá jména v dresu Pardubic, ale také na řadu mladých talentů. Příliš často se nestává, aby nejproduktivnějším hráčem týmu byl jeden z nejmladších, právě taková situace ovšem v rezervním týmu Pardubic nastala. Mladý útočník Daniel Herčík ještě loni hrál hlavně mezi juniory, letos už strávil většinu sezony mezi dospělými a vedl si skvěle. Ve 45 zápasech vybojoval 32 bodů za 13 gólů a 19 asistencí. Titul nejlepšího střelce týmu drží další mladý odchovanec Michal Pochobradský, který se s 16 góly dělí o 10.-15. místo v tabulce střelců celé soutěže.

Poslední zápas Pardubic B

48. kolo: Pardubice B – Přerov 3:4

Branky a nahrávky: 12. Rákos (Herčík), 16. Urban (Herčík), 59. Kaut (Zdráhal, Nedbal) – 5. Chludil (Krisl, Adámek), 16. Indrák (Krisl, Ministr), 44. Mácha (Březina, Němec), 58. Pospíšil (Hejcman, Chludil). Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Jindra, Maštalíř. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 383. Střely na branku: 26:15. Zblokované střely: 3:1. Vhazování: 24:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4.

Pardubice B: Honzík – Hrádek, Zdráhal, Nedbal, Chabada, Tvrdík, Voženílek, Kubíček – Hrníčko, Kaut, Rohlík – Pochobradský, Mikyska, Urban – Žálčík, Rákos, Herčík – Zeman, Rouha, Lichtag.

Poslední vzájemný zápas

36. kolo: Jihlava – Pardubice B 3:2sn

Branky a nahrávky: 2. Harkabus (Jelínek, Havránek), 8. Harkabus (Bilčík, Menšík), rozh. náj Havránek – 14. Lichtag (Mikyska, Nedbal), 23. Kaplan (Herčík, Bučko). Rozhodčí: Skopal, Petružálek – Sýkora, Teršíp. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 36:17. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Jihlava: Beran – Bilčík, Strejček, Dundáček, Kolář, Koštoval, Ozols, Chvátal – Čachotský, Pořízek, Cachnín – Harkabus, Havránek, Jelínek – Štefančík, Menšík, Toman – Báťa, Rauš, Brož.

Pardubice B: Honzík – Zdráhal, Bučko, Švec, Nedbal, Voženílek, Tvrdík – Lichtag, Kaut, Hrníčko – Kaplan, Mikyska, Žálčík – Pavlata, Herčík, Zeman – Gromadzki, Fiala, Moník.

Dukle proti záloze Pardubic nevyšel pouze první zápas v Pelhřimově, který prohrála 1:4, poté však vyhrála venku 3:0 a následně doma 3:2 po nájezdech. Dukla má navíc velkou šanci brát body s béčkem Pardubic i potřetí, to už pět domácích zápasů v řadě ztratilo alespoň bod. Foto: Barbora Stránská.

49. kolo, středa 21. února

VHK ROBE Vsetín – HC Frýdek-Místek (17:30)
HC Stadion Litoměřice – Berani Zlín (17:30)
HC ZUBR Přerov – HC Baník Sokolov (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC LERAM Orli Znojmo (18:00)
HC Slavia Praha – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – HC Dukla Jihlava (18:00)
Dohrávka, čtvrtek 22. února: SK Horácká Slavia Třebíč – SC Marimex Kolín

50. kolo, sobota 24. února

SC Marimex Kolín – HC Stadion Litoměřice (16:00)
HC Dukla Jihlava – HC ZUBR Přerov (16:30) - vstupenky zde
LHK Jestřábi Prostějov – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Frýdek-Místek – HC Slavia Praha (17:00)
HC Baník Sokolov – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:00)
HC LERAM Orli Znojmo – VHK ROBE Vsetín (17:30)
Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice B (18:00)