Věděli jsme, že se nesmíme nechat vyprovokovat, hlásí obránce Marek Chvátal

08.03.2024 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté zvládli nepříznivě se vyvíjející předkolo. Po porážce na ledě Slavie totiž vyhráli dva domácí zápasy a postoupili do čtvrtfinále, kde je bude čekat Poruba. „Určitě je to těžký a hodně útočný soupeř. Myslím, že jejich slabina bude v obraně, musíme to hrát hlavně na ní,“ povídá obránce Marek Chvátal, který v poslední sekundě třetího utkání dovezl puk do prázdné branky a po zápase si – stejně jako většina hráčů – dal za odměnu z postupu pořádný žvanec masa.

Hodnocení vítězství 3:0 bylo velmi jednoduché. Marek Chvátal měl pro svůj tým, stejně jako gólman Adam Beran či trenér Karel Nekvasil, pouze slova chvály. „Z naší strany to byl dobře týmově odehraný zápas, který neměl žádnou chybu,“ povídá odchovanec jihlavského hokeje, jenž byl také rád, jak celý mančaft pomohl svému brankáři. „Jeden z cílů byl určitě pomoct Berymu, aby do něj nikdo nenajížděl a čistit mu hráče před bránou, aby měl dobrý výhled. On odchytal to, co měl. Zvládl to bravurně a vychytaná nula je pro něj velká odměna,“ myslí si bek Dukly.

Po závěru druhého zápasu, který byl hodně vyhecovaný, se rozhodující třetí utkání odehrálo v naprostém klidu. Jihlava měla za cíl udržet nervy na uzdě. „Řekli jsme si, abychom hráli stejně jako ve druhém zápasu, odvedli stejně bojovný výkon a abychom se nenechali vyprovokovat. Věděli jsme, že se o to bude soupeř snažit, aby měl více přesilovek a naštěstí jsme udrželi nervy na uzdě a zvládli jsme to,“ těší Marka Chvátala, jehož otec v hledišti nechybí prakticky na žádném zápasu a kolikrát je hodně emotivní. „Nevím, jak je na tom, od druhého utkání jsem ho popravdě ještě neviděl, tak uvidím až doma,“ usmívá se a redakci se podařilo zjistit, že otec Marka byl tentokrát úplně v pohodě, protože dle svých slov „věděl, že vyhrajeme“.

Duklu nyní čeká vítěz základní části, kterým se stala Poruba. Jihlava by velmi ráda napodobila dva roky starý kousek Prostějova, který zvládl předkolo proti Kolínu a poté vyřadil 3:1 na zápasy Litoměřice, vítěze základní části. „Poruba je těžký a hodně útočný soupeř, ale myslím si, že jejich slabina bude v obraně. Musíme to hrát hlavně tam,“ přemýšlí nahlas Marek Chvátal a vzápětí se zakousne do hamburgeru, které celý tým dostal jako odměnu za postup od Rodinné farmy Jirásek. „Milovníkovi zdravé stravy Tomáši Čachotskému se to moc nelíbilo, ale co se dá dělat. Já si určitě pochutnám,“ zakončuje rozhovor.

Marek Chvátal po výhře nad Slavií 3:0

Autor videa: Tomáš Lysý

Tisková konference: Karel Nekvasil (Dukla) a Aleš Totter (Slavia)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha 3:0

Video: HokejkaTV