Mladší žáci vyhráli turnaj ve Zlíně

27.03.2024 / Jaroslav Wollmann

Jihlavští hráči ročníku 2012 se zúčastnili turnaje Capri-Sun ve Zlíně, kde se poměřili se zvučnými soupeři z České a Slovenské republiky. Systémem každý s každým si nejprve poradili poměrem 7:3 s týmem HK Dukla Trenčín, následně stejným skóre 7:3 zdolali domácí Berani Zlín a na závěr turnaje si dokráčeli pro vítězství 7:0 nad Bílí Tygři Liberec. S plným počtem bodů a skóre 21:6 si tak svěřenci Tomáše Dzurika dokráčeli pro vítězství před druhou Duklou Trenčín, třetím Zlínem a čtvrtým Libercem. Tobiáš Kalců byl vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje. !!! GRATULUJEME !!!

Výsledky zápasu Dukly Jihlava

HC Dukla Jihlava - HK Dukla Trenčín 7:3

Góly a přihrávky: Kalců (Tlustý), Krejčík (Smejkal, Coufal), Pešl (Smejkal), Němec, Krejčík, Menšík (Coufal, Smejkal), Vlček.

Komentář trenéra Dzurika: Nejtěžší soupeř ihned na začátek turnaje, kdy po dobrém vstupu do utkání a vedení 2:0 převzal na několik minut otěže zápasu do svých rukou soupeř a zaslouženě vyrovnal. Před polovinou utkání byla klíčová branka na 3:2, která nám dodala ztracené sebevědomí a zbylou část zápasu jsme kontrolovali a zaslouženě vyhráli.

HC Dukla Jihlava - Berani Zlín 7:3

Góly a přihrávky: Coufal (Smejkal), Kalců (Bambula), Smejkal (Coufal, Kalců), Kalců (Krejčík), Krejčík (Pařil, Tlustý), Rásocha.

Komentář trenéra Dzurika: Po vlažnějším vstupu jsme zvýšeným pohybem dokázali soupeře zatlačit, vstřelit několik branek a jistým výkonem dokráčet k vítězství.

HC Dukla Jihlava - Bílí Tygři Liberec 7:0

Góly a přihrávky: Kalců (Coufal), Bambula (Pešl), Rásocha (Krejčík, Dočkal), Kalců (Menšík), Heřmánek, Rásocha (Pešl), Pešl.

Komentář trenéra Dzurika: V závěrečném utkání jsme od začátku soupeře zatlačili a tvořili si spousty šancí, dokázali jsme jich několik proměnit, protočili jsme kluky z obrany do útoku a obráceně a konstantním výkonem jsme stvrdili vítězství v turnaji.

FOTO: Tým mladších žáků, vítězové turnaje Capri-Sun cup ve Zlíně

Horní řada: Pařil, Menšík, vedoucí týmu Pešl, Dočkal, Němec, Šitavanc, Bambula, Prchal, Krejčík, Vlček, Coufal, trenér Dzurik.
Dolní řada: Heřmánek, Kalců, Hanusek, Smejkal, Pešl, Tlustý, Koldová, Rásocha.

Celkové hodnocení trenéra Dzurika

Kluci ukázali, že v nich tkví potenciál a že není náhoda, že po postupu do nadstavby Žákovské ligy mezi 24 nejlepších týmů ČR válčíme s Hradcem Králové o první místo ve zřejmě nejkvalitnější ze všech čtyř skupin! Když mají den, dokáží porazit kohokoliv, naopak ale pokud nejsou hlavou dobře nastaveni, tak můžeme mít problém s jakýmkoliv soupeřem! Na tomto turnaji v každém utkání žili na střídačce, spolupracovali na ledě a předvedená hra nás může těšit, kdy proti začátku sezony udělali neskutečný herní posun a vítězství v turnaji jim je odměnou!

Koneční pořadí

1. HC Dukla Jihlava    9b
2. HK Dukla Trenčín    6b
3. Berani Zlín         3b
4. Bílí Tygři Liberec  0b

Nejlepší útočník turnaje

Tobiáš Kalců