V Dukle již nebudou pokračovat Fabien Kočí, Vítězslav Brož a Otakar Šik

12.04.2024 / Tomáš Lysý

Nedlouho po skončení sezony oznamuje Dukla odchody z kádru. Červenožlutý dres nebudou nadále oblékat obránce Fabien Kočí a útočník Otakar Šik, což se mohli fanoušci dozvědět již na posezonní besedě. V Jihlavě nebude působit ani klubový odchovanec Vítězslav Brož (na snímku), kterému skončila smlouva a nyní by měl zamířit do nedaleké Třebíče. Všem třem hráčům přejeme hodně štěstí v další kariéře i v osobním životě a děkujeme za odvedené služby pro Duklu.

Vítězslav Brož

Vítězslav Brož, který dělal první hokejové krůčky v Humpolci, vždy patřil k oporám mládežnických týmů, proto se nebylo čemu divit, že první šanci v A-týmu dostal již v sezoně 2019-2020. Během devíti zápasů zapsal jednu branku, poté sezonu předčasně ukončil covid-19. O rok později již jako stabilní člen Áčka bojoval o mistrovský titul v Chance lize a přímý postup do extraligy, který ale nakonec výhrou 4:3 na zápasy ve finále vybojovalo Kladno. Další rok již se spoluhráči titul mistra slavil, když Dukla ve finále zdolala Vsetín 4:2 na zápasy, ovšem proti Kladnu v následné baráži padla 1:4 na utkání. Vítězslav Brož tehdy v play off zazářil sedmi body v šestnácti zápasech a okusil i extraligu za Olomouc. V posledních dvou sezonách odehrál za Duklu celkem 113 utkání s bilancí 8+9. Celkem v Jihlavě odehrál 221 zápasů, ve kterých vstřelil 22 gólů a na stejný počet nahrál.

Fabien Kočí

Obránce Fabien Kočí přišel do Dukly v létě 2022 z Havířova, kde včetně jedné sezony v juniorce působil tři sezony. Jednalo se o jeho vůbec první působení mimo kraj, předtím nastupoval v mládežnických týmech Vítkovic a Frýdku-Mistku. Během prvního ročníku v Jihlavě zaujal 13 body (1+12) a v pěti utkáních okusil extraligu za Olomouc. V uplynulé sezoně měl bodový přísun ještě větší, během 58 zápasů měl na svém kontě 18 bodů (7+11) i díky tomu, že často vypomáhal v útoku. Dres Dukly oblékl dohromady ve 112 zápasech, ve kterých získal 31 bodů (8+23).

Otakar Šik

Také Otakar Šik přišel do Dukly po mistrovské sezoně 2021/2022. Předtím působil zejména v Karlových Varech, kde prošel mládežnickými kategoriemi a v A-týmu hrál i Tipsport extraligu. Nastupoval také za Litoměřice, Sokolov, jeden zápas stihl za Přerov a do Jihlavy zamířil z brněnské Komety. Šikovného a technického záložníka bohužel brzdila v Dukle zranění, kvůli kterým nastoupil během dvou zápasů jen do 66 zápasů, ve kterých ovšem zapsal velmi dobrých 45 bodů (22+23). V Jihlavě ovšem nadále pokračovat nebude, nedávno čtyřiadvacetiletý forvard míří za extraligovým angažmá.

Všem hráčům děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v kariéře i v osobním životě.