Ročník 2013 zakončil sezonu v Plzni - vítězně!

13.04.2024 / Jaroslav Wollmann

O víkendu 30. – 31. března se mladší žáci ročníku 2013 zúčastnili velmi kvalitně obsazeného klubového turnaje v Plzni Indian Cup 2024. Dvoudenního turnaje Indián Cup U11 se zúčastnilo celkem 5 družstev, kromě domácích Indiánů ještě BK Mladá Boleslav, Letci Letňany, Rytíři Kladno a hráči v červenožlutých dresech s trenérským triem Přemysl Duben, Karel Dvořák a Miroslav Janáček.

V turnaji se potkal každý s každým. Utkání se hrálo na 3 x 15 minut a konečné umístění vzešlo z celkové tabulky.

Byť tomu některé výsledky nenapovídaly, turnaj byl velmi vyrovnaný. Po prvním hracím dni měl každý tým na kontě jedno vítězství i jednu porážku.

Výsledky sobotních zápasů Dukly Jihlava

Dukla Jihlava – Letci Letňany 1:2

Komentář trenéra: 1. zápas a jediná prohra na turnaji. Kluci si vytvořili spoustu šancí hlavně v první třetině, které neproměnili a následoval trest v podobě golů Letňan a našim hráčům se již nepodařilo výsledek otočit.

Dukla Jihlava – BK Mladá Boleslav 12:2

Komentář trenéra: K tomuto zápasu kluci přistoupili od 1. minuty velmi poctivě a chtěli odčinit úvodní porážku v turnaji. Což se jim povedlo a bylo z toho vysoké vítězství. Hattrickem blýsknul Timon Urban.

Výsledky nedělních zápasů Dukly Jihlava

Dukla Jihlava – Škoda Plzeň 8:3

Komentář trenéra: Velice vyrovnané a kvalitní utkání, které kluci zlomili až na konci 3. třetiny, při power play mužstva Plzně.

Dukla Jihlava – Rytíři Kladno 3:1

Komentář trenéra: Pro šanci na první místo bylo nutné zápas vyhrát, v 1. třetině jsme si vytvořili náskok, ale postupem času klukům docházely síly a dostávali se pod velký tak soupeře. Ale obrovskou bojovností, obětavostí, podpořené výborným výkonem brankáře výsledek uhájili.

Celý turnaj nakonec rozhodnul až úplně poslední zápas, ve kterém se střetli Letci z Letňan a Rytíři Kladno. Matematika byla jednoznačná. Výhra Letců znamenala vítězství týmu z Letňan, jakákoliv jejich ztráta posouvala na piedestal jihlavskou Duklu.

Ještě v poslední minutě zápasu to vypadalo na celkové druhé místo. Ale pak to přišlo... V čase 59:28 přišel vyrovnávací gól Kladna a výbuch radosti Dukláků, kteří Kladno v hledišti mocně povzbuzovali a vyplatilo se. Na krk jim tak vedení turnaje pověsilo zlaté medaile a kapitánovi předalo pohár za vítězství na druhém ročníku Indian Cupu U11.

Z každého týmu byl navíc vyhlášen nejlepší hráč z celého turnaje. Za Duklu převzal ocenění František Tomáš.

Sestava Dukly Jihlava

Bourek, Kaiseršot - Kodýtek, Tomáš, Štancl, Kohn, Urban, Duben, Jelínek, Drdla, Paška, Mach, Lorenc, Riedl, Havel A., Hebelka, Janáček

Všichni hráči přes oba brankáře, obránce a útočníky zaslouží obrovskou pochvalu za přístup a nasazení v tomto velmi kvalitním turnaji.