Los mládežnických soutěží: převážně pátky a soboty, už v prosinci jistota play-off

05.06.2024 / Daniel Lhotský

Juniorský i dorostenecký tým už znají rozlosování soutěží pro příští ročník nejvyšších mládežnických soutěží. Juniory čeká první zápas doma v neděli 1. září, kdy na domácím ledě vyzvou Vítkovice. Dorostu začíná sezona o týden později, v sobotu 6. září vyrazí na led Komety Brno. Už koncem listopadu budou mít junioři odehranou základní část, dorost opět končí o něco později, první fázi soutěže uzavře dva týdny před Vánoci.

DHL Extraliga juniorů se i přes kritiku loňského systému významnějších změn v letošní sezoně nedočká. Tou největší jsou nové hrací dny, hráčům totiž odpadnou čtvrtky a drtivou většinu zápasů odehrají během pátků a sobot. Aby se základní část soutěže i celá extraliga stihla včas dohrát, byly do kalendáře vloženo i pět pondělí, kromě druhého kola Dukle štěstí přál, pouze na úvod soutěže v pondělí vyrazí do Třince, zbývající pondělky sehraje doma nebo venku proti Kometě Brno.

Stejně jako loni budou týmy v základní části rozděleny na Západ a Východ. Po základní části budou týmy rozděleny na dvě skupiny. Nejlepší čtyři celky z obou skupin už budou mít jisté play-off, ve nadstavbě tak budou bojovat o co nejlepší pozici pro vyřazovací boje. Naopak týmy na pátém až osmém místě po základní části budou muset nadále bojovat o postup do vyřazovací soutěže i o samotné přežití v lize.

Prakticky stejný zůstává systém Extraligy dorostu, včetně hracích dní, kterými zůstávají pátky a soboty. Pouze dvakrát dorostenci vyjedou na led v pondělí, jednou doma proti Pardubicím a jednou venku proti Přerovu. V desetičlenné skupině se každý s každým utká pouze třikrát, poté stejně jako v juniorce dojde na rozdělení na „lepší“ a „horší“ skupinu, i zde si týmy na nejlepších pěti místech obou základních skupin zajistí s předstihem jistotu play-off a záchrany soutěže.

Kompletní rozpisy základních části obou soutěží naleznete na našem webu v sekci Mládež. Přesné časy zápasů zatím nejsou známé, budeme je průběžně doplňovat. Zápasy ve všední dny budou s nejvyšší pravděpodobností vždy začínat ve večerních hodinách, u víkendových zápasů lze předpokládat začátek během poledne až brzkého odpoledne.

Základní skupina juniorů: HC Dukla Jihlava, HC Oceláři Třinec, HC VÍTKOVICE RIDERA, HC Kometa Brno, Berani Zlín, HC Dynamo Pardubice, HC ZUBR Přerov, Mountfield HK

Základní skupina dorostu: HC Dukla Jihlava, HC RT TORAX Poruba 2011, Berani Zlín, HC Kometa Brno, HC VÍTKOVICE RIDERA, HC Tábor, Mountfield HK, HC Dynamo Pardubice, HC Oceláři Třinec, HC ZUBR Přerov