Duklu čeká jeden z favoritů první ligy

14.08.2006 / Dušan Majer

Jihlavská Dukla se po dvou zápasech na hřištích soupeřů představí opět domácím fanouškům. Na úterý 15. srpna si pozvala HC Kometa Group Brno. Zápas s Jihomoravany bude velmi pikantní, neboť před sezónou právě Kometa přetáhla z Jihlavy dva základní stavební kameny jihlavské sestavy. Z obrany to byl Rostislav Malena a z útoku Daniela Hodka. To však nejsou jediné změny v kádru. Brno zkrátka posiluje na všech frontách zkušenými hráči, zato Dukla sází spíše na dravé mládí. Chcete vědět jak tato konfrontace dvou stylů dopadne? Pak neváhejte a přijďte se v úterý podívat na HZS. Utkání začíná tradičně od 17:30 a vstupné je opět jednotné – 40 Kč.
Klub z moravské metropole má zřejmě první ligy už dost a tak začíná pomýšlet na postup do české elitní soutěže. Tomu odpovídají i jména nových hráčů, kteří se mají v bílomodrém dresu představit. Jsou to: Petr Martínek (Litvínov), Jiří David (Zlín), Lukáš Špalda (Slavia Praha), Jan Mikel (návrat ze zahraničí), Patrik Moskal (Třinec), Miroslav Barus (Znojmo) a Jan Hruška (Liberec). Tohoto výčtu posil je jasně vidět, že Brno lovilo nové hráče hlavně v extralize, už to o jejich cílích leccos napovídá. Ale Kometa také o několik hráčů před začátkem této sezóny přišla. Byli to: Tomáš Burkoň (Písek), Radomil Durda (Hodonín), Oldřich Kališ (Prostějov), Pavel Strýček (Technika Brno), Miroslav Hájek (Liberec) a Robert Holý (Třebíč).

Dukla za loňskou sezónu 2005/06 odehrála s Brnem celkem 4 vzájemné duely a všechny z nich byly vyhecované a pro fanoušky velmi zajímavé. Stačí zmínit třeba jen první vzájemný duel (26.9.), kdy Dukla v nádherném utkání porazila Kometu 6:5, nebo druhý duel, kdy Brno doma zvítězilo znovu jen o gól – 3:2. I třetí zápas byl unikátní. Domácí Dukla prohrávala po 40 minutách už 2:0, ale čtyřmi góly v závěrečné dvacetiminutovce obrátila skóre na konečných 4:2. Poslední zápas byl balzámem pro duši fanoušků. Do brněnské haly Rondo tenkrát našlo svou cestu pro první ligu neuvěřitelných 7 200 fanoušků. Obě mužstva se tehdy v elektrizující atmosféře rozešla smírně 2:2. Celkově sečteno měla vloni Dukla s Brnem aktivní gólovou bilanci 14:12. Nejvíce bodů na jihlavské straně nasbírali po šesti shodně Tomáš Čachotský (3+3) a kapitán týmu, Oldřich Bakus (0+6). O jediný bod za nimi zůstal Daniel Hodek (2+3), který však již obléká dres našeho rivala. Na Brněnské straně byli proti Jihlavě nejúspěšnější David Appel (5+1) a Richard Brančík (1+4). Mnoho gólů na obou stranách nesvědčilo brankářským statistikám, přesto se gólmani na obou stranách (Jaroslav Suchan i Pavel Maláč) v celkových statistikách z těchto čtyř zápasů dostali na 90% úspěšnost zákroků. Jaroslav Suchan měl úspěšnost 90,91% a jeho brněnský protějšek, Pavel Maláč měl 90,15%. Zatímco Brňané se na svou brankářskou jedničku mohou spolehnout i v této sezóně, Jihlavané se museli smířit se Suchanovým odchodem.