Duklu čeká černý kůň první ligy

24.09.2006 / Dušan Majer

Jihlavská Dukla stále tápe. Po nadějném výkonu proti vítězi 1. ligy Ústí nad Labem prohrála na ledě Kadaně 6:2. Svou zkaženou reputaci si může napravit již v pondělí 25. září., kdy od 17:30 na svém ledě přivítá Energetiky z Hradce Králové. Fanoušci budou jistě zvědaví na tým, který v loňské sezóně vyřadil po dlouhodobé části druhou Duklu už ve čtvrtfinále a letos, poměrně nečekaně vede prvoligovou tabulku. Navíc je téměř jisté, že se v jihlavské brance objeví buď Lukáš Sáblík nebo Petr Jež.

HC VČE Hradec Králové vlétl do letošní prvoligové sezóny s plnou parádou. V úvodních kolech ani jednou nechyboval a to ani proti soupeřům zvučných jmen. Hradečtí šokovali hned v úvodním kole když dokázali vybrat halu Rondo, kde porazili domácí Kometu 3:1. Ten kdo tento zápas považoval za náhodu, musel svůj názor změnit po druhém kole, kdy Energetici doma deklasovali favorizovaný Chomutov 5:1. Aby překvapením nebylo dost, ve třetím kole vyhráli na ledě dalšího velkého favorita první ligy, Mladé Boleslavi, v poměru 4:1. V dosud posledním kole se červenožlutí lidově řečeno „nemazali“ s Třebíčí, kterou doma porazili 6:1. Z těchto zápasů mají tedy plný počet 12 bodů, což jim zajišťuje první místo v tabulce. V každém zápase pustil brankář Hylák za svá záda pouze jedinou střelu. Ze čtyř zápasů mají tedy Hradečtí úctyhodné skóre 18:4.

Zato jihlavská Dukla má situaci diametrálně odlišnou. Po čtyřech kolech jí patří díky jedinému získanému bodu, za prohru na samostatné nájezdy proti Ústí nad Labem, poslední příčka v prvoligové tabulce. Situace v klubu dokonce donutila fanoušky napsat otevřené dopisy primátoru města p. Hinkovi a jeho náměstkovi p. Zelníčkovi, v nichž vyjadřují nespokojenost se současným stavem týmu. Aby toho nebylo málo, objevily se zdravotní problémy u dvou našich brankářů. Jak Jaroslav Suchan tak i Milan Řehoř nebudou schopni nastoupit do zápasu proti Hradci Králové. Ale každá mince má dvě strany a každá špatná věc je pro něco dobrá, takže jihlavští fanoušci budou mít možnost vidět jihlavském dresu brankáře, kterého za Jihlavu už pár let neviděli chytat. Obě jména jsou domácím fanouškům velmi dobře známá. První je dlouholetá ikona Lukáš Sáblík, druhou je miláček domácích tribun, Petr Jež. O tom, který z nich nastoupí, rozhodnou výsledky nedělního kola 02 extraligy.

Poslední ligové zápasy obou soupeřů:

SK Kadaň - HC Dukla Jihlava 6:2 (1:2, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Pospíšil (Stavenský, Metlička), 24. Pulpán (Stavenský, Metlička), 29. Polanský (Vrtek, Kajer), 31. Pražák (Derfler), 43. Kajer (Vrtek, Polanský), 49. Stehlík (Stavenský, Pulpán) - 4. Lukáč (Kaňkovský, Chvátal), 17. Lukáč (Kaňkovský, Chvátal). Rozhodčí: Jebavý - Sichrovský, Šerý. Vyloučení: 7:9, navíc Řehoř (JIH) 10 min. OT. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 390. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 6:2.
Dukla: Řehoř (42. Kotlík) - Duben, Lukáč, Lukačovič, Chvátal, Plch, Kuchyňa - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Říha, Kaňkovský, Fiedler - Lazorišák, Dušátko, Hanzal - Horský, Havel, Polák.

HC VČE Hradec Králové - SK Horácká Slavia Třebíč 6:1 (1:1, 3:0, 2:0)
Branky a asistence: 16. Haluza (Suchý, Šeda), 27. Vondráček (Koudelka, Burian), 32. Domin (Vondráček), 37. Roubík (Fořt), 41. Fišer (Roubík), 58. Haluza (Šeda) - 3. Přibyl (Burian J.) Vyloučení: 6:8, navíc Fořt HKR 10 OT. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Střely: 41:26. Rozhodčí: Kubeš - Svoboda M., Zavřel. Diváků: 1425.
Hr.Králové: Hylák (Dušek) - Toužimský, Mocek, Hendrich, Daňo, Burian, Lesák - Fořt, Roubík, Fišer - Domin, Koudelka, Vondráček - Haluza, Šeda, Suchý - Potůček, Volráb, Šebek.