Proti Kometě zaznamenala Dukla první letošní výhru, uspěje znovu?

13.11.2006 / Jakub Mezlík

Již zanedlouho se dozvíme, zda Dukle týdenní přestávka prospěla či nikoli. Ve středu 15. listopadu od 18:00 jihlavští hokejisté nastoupí k soutěžnímu zápasu na ledě Komety Brno. Červenožlutí borce z moravské metropole na Horáckém zimním stadionu porazili, uspějí však i v hale Rondo proti aktuálně čtvrtému týmu prvoligové tabulky?

Utkání jako tradičně budete moci sledovat prostřednictvím online přenosu na našich stránkách.

Aktuální dění v brněnském týmu

Kometa aktuálně patří mezi nejlepší celky první ligy. Na vrchol sice zatím ještě nedosáhla, přesto stále patří do elitní čtyřky s nevelkou ztrátou na první Hradec. Brněnsští hokejisté díky svým fanouškům vítězí často venku, na Vysočině se jim ale nedaří. Kometa bude mít možnost pomstít se doma. Nejproduktivnějším brněnským hráčem je Miroslav Barus, nejlepším střelcem David Appel. V brance kraluje Pavel Maláč.

Poslední zápasy obou celků

Ve 20. kole Dukla hrála v Havířově, zápas s Prostějovem ve 21. kole byl odložen na 1. prosince. Brněnská Kometa svůj zápas v sobotu odehrála na ledě Třebíče.

Horácká Slavia Třebíč - HC Kometa Brno 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Statistiky: Branky a nahrávky: 21. Kundela (Ščerban). Rozhodčí: Kubeš - R.Prchal, T.Prchal. Vyloučení: 5:5 Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3300. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 1:0.
Sestava Komety: Maláč - Malena, Lhotský, David, Špelda, Vyhlídal, Martínek, Moskal, Brančík, Černý, Barus, Hruška, Obdržálek, Sojčík, Hruška, Appel, Staněk, Šúrek, Hodek.

HC Havířov Panthers - HC Dukla Jihlava 4:5 po prodloužení (1:2, 2:1, 1:1 – 0:1)
Statistiky: Branky a nahrávky: 19. Steber (Sedlák), 31. Steber (Seman, Zdeněk), 38. Ovčačík (Mikšan, Sedlák), 60. Mikšan (Ovčačík, Lipina) - 16. Čachotský, 18. Padělek (Chvátal, Kuchyňa), 39. Kuchyňa (Chvátal, Říha), 53. Lazorišák (Vlk, Morava), 62. Čachotský. Rozhodčí: Kočí - Jureček, Pala. Vyloučení: 11:14, navíc Bakus (JIH) 5 + do konce (trest ve hře). Využití: 2:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 1121. Střely na branku: 30:28. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5.
Sestava Dukly: Řehoř - Šmarda, Morava, Kuchyňa, Lukáč, Dobrovolný, Chvátal, Lukačovič - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Říha, Dušátko, Fiedler - Vlk, Lazorišák, Padělek I. - Havel

Vzájemné zápasy

V letošní sezoně se oba soupeři utkali jednou. Na Horáckém zimním stadionu slavila Jihlava v 9. kole první výhru v sezoně a začala se dostávat z krize. Utkání skončilo 2:0, o výsledku rozhodla už první třetina. Dukla se s Kometou utkala letos i v přípravě na aktuální sezonu, na domácím ledě však na brněnské hokejisty nestačila a podlehla 3:6.

Historie brněnského klubu

Podobně jako jihlavská Dukla, i Kometa vnikla jako vojenský klub. A podobně jako Dukla patří mezi historicky nejúspěšnější české celky. Jedenáct titulů mistra republiky, o jeden méně než Jihlava, řadí Brno na druhé místo. V 70. letech začala výkonnost Komety kolísat a stejně tak tým balancoval i na hranici extraligy a první ligy, poslední sezona v nejvyšší soutěži byla pro moravský klub 1995/96, nyní už 10 let bojuje v první lize. V posledních letech patří mezi ambicióznější celky a mezi nejsmělejší cíle už začíná patřit i vysněný postup do extraligy.