Potvrdí Dukla stoprocentní úspěšnost z derby?

28.11.2006 / Jakub Mezlík

Již čtvrté derby v letošní sezoně čeká jihlavskou Duklu. Ve středu 29. listopadu od 18:00 nastoupí červenožlutí k zápasu na ledě Havlíčkova Brodu. Jihlavští hokejisté letos vyhráli obě derby s Třebíčí, dosavadní jeden zápas proti Rebelům na Horáckém zimním stadionu také zvládli. Jenže Havlíčkobrodští nedávno měnili trenéra a nyní mají novou motivaci. Podepíše se to na jejich výkonu nebo Dukla naváže na výborný zápas s Třebíčí?

Utkání budete moci jako tradičně sledovat prostřednictvím online přenosu na našich stránkách.

Aktuální dění v havlíčkobrodském týmu

Před týdnem Havlíčkův Brod nastoupil již s novým trenérem Novákem k derby s Třebíčí. To Rebelové zvládli výtečně. Zvítězili 6:3 a podobně budou chtít skolit i jihlavskou Duklu. Jinak Havlíčkův Brod neprožívá nejlepší premiérovou sezonu, aktuálně patří Rebelům předposlední příčka prvoligové tabulky. Nejproduktivnějším duem hokejistů Brodu jsou s 16 body Petr Kukla a Jaroslav Žák

Poslední zápasy obou celků

Ve 25. kole Dukla smetla v derby na Horáckém zimním stadionu Třebíč, Havlíčkův Brod těsně prohrál na ledě Berouna..

HC Berounští Medvědi – HC Rebel Havlíčkův Brod 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Statistiky: Branky a nahrávky: 59.Vlček (Klaus, Pajič). Rozhodčí:: Souček. Vyloučení: 10:9. Bez využití. Střely na branku: 25:39. Diváci: 900. Průběh utkání: 1:0.
Sestava Havlíčkova Brodu: Hronek - Kolář, Drtina, Šulc, Vašíček, A. Jelínek, Procházka, Pavlík, Charousek - Kubeš, Čermák, Žák, Fábry, Varga, Endal, Havel, P.Jelínek, Kreuzer, Němec, Matušík, Ondráček.

HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč 6:1 (3:1, 3:0, 0:0)
Statistiky: Branky a nahrávky: 12. Kaňkovský (Čachotský, Šmarda), 13. Kaňkovský (Bakus), 16. Řípa (Kaňkovský), 21. Bakus (Čachotský, Rytnauer), 28. Čachotský, 32. Čachotský (Rytnauer, Morava) - 7. Gulaš (Ščerban, Rehák). Rozhodčí: Svoboda - Bejček, Jelínek. Vyloučení: 12:7, navíc Fiedler 5 + do konce. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3100. Střely na branku: 34:40. Průběh utkání: 0:1, 6:1.
Sestava Dukly: Řehoř - Šmarda, Morava, Duben, Lukáč, Chvátal, Míka - Rytnauer, Bakus, Čachotský - Řípa, Kaňkovský, Fiedler - Hanzal, Lazorišák, Dušátko - Tkáč, Havel.

Vzájemné zápasy

V letošní sezoně na sebe oba soupeři narazily zatím pouze jednou, na ledě Horáckého zimního stadionu. Domácí Dukla tehdy doslova udolala Rebely fotbalovým výsledkem 1:0, když se blýskli oba brankáři – Milan Řehoř i Lukáš Hronek. Jedinou branku utkání vstřelil již v páté minutě jihlavský kapitán Oldřich Bakus.

Historie havlíčkobrodského klubu

První hokejové souboje se v rámci havlíčkobrodského klubu odehráli už roku 1928, hokej v malém městě nedaleko Jihlavy tedy brzy bude slavit už osmdesátileté výročí. Klub vynesl na vrchol spoustu známých jmen jako jsou bratři Holíkové, Josef Augusta, vyrostli zde i dva jihlavští trenéři – nedávno odvolaný Milan Chalupa a nynější kouč Petr Vlk. Ze současných hráčů je nejvýznamnějším zástupcem havlíčkobrodské kolonie Josef Vašíček, který v loňské sezoně vyhrál Stanley Cup a cennou trofej přivezl i do rodného města.