Juniorka angažovala dva nové hráče

28.11.2006 / Dušan Majer

Jihlavská juniorka letos hraje nejvyšší soutěž, to s sebou nese i nutnost posilování kádru. Před nedávnem se tedy novými členy jihlavského výběru stali dva hráči – Petr Navrátil a Matthias Oertel. Druhý zmiňovaný hráč pochází, jak již jméno napovídá, ze zahraničí. Jak se oba dostali do Jihlavy a jak vidí své další pokračování v červenožlutém dresu, to si přečtěte v následujícím rozhovoru.

Oba hráči se do Jihlavy dostali kvůli problémům ve svém mateřském týmu. U Matthiase Oertela za to mohla finanční krize, u Petra Navrátila neshody v Jindřichově Hradci. “Pocházím z Německa, z města Bad Kissingen v Bavorsku. Můj tým přestal hrát kvůli finančním problémům. Tak jsem zavolal mému trenérovi z juniorského týmu. On je z Brna“ popisuje německý útočník jak se dostal do Jihlavy. “V mém mateřském klubu, v Jindřichově Hradci, jsem se nepohodl. Zavolal jsem panu Padělkovi do Jihlavy, zda-li by byl ochoten mne vyzkoušet v juniorském týmu. On souhlasil, byl jsem tu na pár trénincích, pak mi pan Vlk sdělil, že by o mne zájem měli, vyřídili mi jednoměsíční hostování.“ sděluje Navrátil.

Jak se liší důvody příchodu obou hráčů tak se liší i předpokládaná doba, kterou v Jihlavě stráví. Zatímco Matthias Oertel má jasno: „Chtěl bych zde odehrát celou sezónu, ale nikdo neví, co se může stát.“ Petr Navrátil je stále jakoby ve zkušební době: „Ten jeden měsíc je jen na zkoušku, je to taková zkušební lhůta. Potom se uvidí jak mezi sebou budou komunikovat oba týmy,“

Jihlavská juniorka stoupá tabulkou a starosti o záchranu pomalu střídá výhled na play off. Oba hráči mají v této otázce jasno. „Myslím, že máme na šesté místo zaručující play-off. A pak bychom chtěli hrát co nejdéle jak to půjde, tvrdí Oertel. “Je tady tým, který má na play – off. Máme šanci se tam dostat.,“ přizvukuje Petr Navrátil. Německý útočník na závěr dodává: „Tým je dobrý, kluci jsou skvělí, je tu dobrá atmosféra, jsem rád, že tu hraju.“ Přejme jim tedy hodně štěstí v následujících zápasech a doufejme, že se jim podaří postoupit až do play-off. Bylo by skvělé, kdyby nováček extraligy ihned zasáhl do dění v play-off.

Rozhovor s Matthiasem Oertelem vedl autor článku v angličtině a z ní i celý rozhovor přeložil.