Rozhodla dvojitá přesilovka pět na tři shodují se všichni aktéři

17.01.2007 / Dušan Majer

Jihlavská Dukla se po výprasku v Chomutově představila domácímu publiku a výsledek 5:2 dal všem fanouškům zapomenout na prohru a nabídl jim ještě krásný hokej plný útočných akcí, kterí se přelévaly ze strany na stranu. „Po zápase v Chomutově jsme věděli, že musíme zlepšit naši hru. Hlavně hru v obraně. Tento dnešní zápas se nám podařil dobře odbránit, což byl základ úspěchu,“ ví mladý obránce Vojtěch Pekárek, který v tomto zápase zaznamenal svou první seniorskou trefu.

Se slovy juniorského obránce souzní i Ladislav Rytnauer: „Tohle utkání jsme začali mnohem zodpovědněji než to v Chomutově, dobře jsme bránili a hlavně jsme dali vedoucí gól,“ . „Začali jsme hodně vlažně a nedisciplinovaně, čehož Dukla využila,“ dodává brankář Mladé Boleslavi, jihlavský rodák Martin Altrichter. „Hlavní bylo, že jsme nedali góly, šancí jsme měli možná trochu víc než Jihlava,“ přidává svůj postřeh jihlavským fanouškům velmi dobře známý Václav Eiselt.

Podle všech dotázaných měla na výsledku lví podíl dvojnásobná početní výhoda Jihlavy. „Takhle dlouhou přesilovku 5 na 3 jsem snad ještě v životě nezažil, ta rozhodla,“ diví se překvapeně Václav Eiselt a dodává: „Asi to rozhodlo, ale i potom jsme měli šance, mohlo to skončit plichtou a prodlužovalo by se, ale dostali jsme špatné góly.“ . Ladislav Rytnauer mluví o stejném monetu s větším pohodou v hlase: „Základním kamenem vítězství byly přesilovky pět na tři, kde jsme odskočili na tři góly a pak jsme si to už pohlídali.“ . „Myslím, že rozhodla ta dvojnásobná přesilovka, tehdy se asi lámal chleba, protože jsme dokázali dát dvě branky.“ dodává Vojtěch Pekárek. Další boj už měla Dukla plně ve svých rukou i když na začátku třetí třetiny ještě hosté vystrčili drápky. „Poslední třetinu jsme začali bojovat, hráli jsme se zapálením, ale bojovnost Jihlavy rozhodla o vítězství, ke kterému přispěl i Milan Řehoř,“ vysekl mladoboleslavský brankář poklonu svému jihlavskému soupeři.

Jihlava si tedy na Mladé Boleslavi spravila chuť po prohře v Chomutově. „Každý hráč ví, že každý zápas je jiný. Jednou můžete vyhrát 10:1 a druhý může prohrát 9:1. My jsme šli do zápasu s dobrou obrannou hrou a odhodláním dát góly. První gól jsme však dali moc pozdě,“ lituje Eiselt. „Bylo vidět i na rozcvičce, že pro nás nebylo dobré, že Dukla tolik prohrála.. Spousta hráčů k tomu přistoupila vlažně a čekali jsme, že se Dukla po těch dvou debaklech porazí sama. Postavili nás zpátky na zem,“ vypráví Altrichter narovinu. Jihlavské teď čeká velmi těžký zápas v Třebíči. Jak se na něj těší? „Určitě budeme chtít v Třebíči vyhrát. Jistě tam bude spousta diváků, což znamená dobrou atmosféru,“ těší se Vojtěch Pekárek. „Třebíč doma hraje parádně, minule jsme vyhráli 3:2, což byl skvělý zápas. Já jen doufám, že to zopakujeme a vyhrajeme,“ dodává Rytnauer.