V důležitém utkání se štěstí přiklonilo ke Kometě

23.02.2007 / Luban

Mladíci Dukly po sérii porážek naznačili ve vítězném utkání v Havířově, že se o udržení v juniorské extralize ještě poperou. Čekal je však soupeř z nejtěžších. Přímý konkurent v boji o udržení Kometa Brno. Do města, kde hokej znovu prožívá svoje slavnější chvíle odcestovali mladíci s jediným úkolem a to vyhrát. Po lítém boji ale nakonec Jihlava podlehla šťastnějšímu soupeři v poměru 2:3 a nejedno oko přítomných hostujících fanoušků nezůstalo suché. „Jedním zápasem nemůžeme chtít dohnat celou sezónu, takovýhle výkony jsme měli podávat dřív. I když to dneska nevyšlo, tak si myslím, že jsme hráli dobře,“ hodnotí stručně a výstižně jihlavský bojovník Roman Dolana.

Úvod utkání začal dvojnásobnou přesilovkou Brna, se kterou však domácí nenaložili nejlépe, naopak ještě sami mohli inkasovat z hole Petra Vlka. „Kluci jeli 2 na 2, já jsem tam dobrusloval do přečíslení 3 na 2, na Máňu (Jiří Man, pozn. autora) jsem si zařval o nahrávku, ale puk poskakoval, já jsem si to nestihl zpracovat a než jsem stačil vystřelil, brankář už proti mně vyjel,“ lituje zmařené příležitosti hostující kapitán Petr Vlk. Jenže do první přestávky se Dukle přeci jen povedlo dát vedoucí branku, když se po asistenci Vacha přesně trefil Tkáč. „My jsme chtěli hrát hlavně ze zabezpečené obrany, protože nám stačil bod. Jihlava nás zaskočila, dobře napadala. Ačkoli jsme měli více šancí, jim tam padl šťastný gól,“ prozradil strážce domácí svatyně Samuel Eršek.

Druhou část hry začala Dukla velkou příležitostí Petra Vlka. „Udělal jsem kličku, zkoušel jsem přihrávat Kubovi (Jakub Komůrka, pozn. autora) mezi nohama obránce, ale navíc si ho tam přidržoval další hráč. Bohužel to nevyšlo,“ sypal si popel na hlavu výborně hrající Petr Vlk. Na druhé straně zahrozil Petružálek, jehož šanci hasil na brankové čáře hokejkou Novotný. „Petružálek dostal přihrávku, najížděl po brankovišti, dal jsem mu tam hokejku, byla náhoda, že jí trefil,“ popisuje obrovskou šanci Brna Filip Novotný. Jeho slova potvrzuje i Martin Petružálek : „Byl jsem hákovaný, nemohl jsem svojí kličku dotáhnout do konce a brankář se tam perfektně natáhl hokejkou.“ Před odchodem do šaten zahrozil ještě hostující Man, jeho ale vychytal Eršek.

Úvod poslední dvacetiminutovky patřil opět Dukle. Dolana se po závaru před bránou nedostal k odraženému puku, který by mohl zasunout do úplně odkryté brány. „Po střele se odrazil puk za mě, já jsem ho neviděl, byl jsem dezorientovaný, než jsem se stačil otočit, tak jsem nevěděl kde kotouč je,“ prozrazuje Roman Dolana. Hostům se povedlo ve 43. minutě vyrovnat, když Polok přesnou přihrávku vybídl ke skórování Kočana. Další ránu uštědřil Dukle Zábranský, který u tyče zužitkoval přesný pas Sokolovskije. Jihlava se však nevzdala a v přesilové hře vyrovnal hostující štírek Dolana. „Dobrá střela od Kuby Komůrky, puk se odrazil od břevna, gólman klečel, tak jsem se tam vrhnul po hlavě a naštěstí jsem ten skákavý kotouč trefil přesně,“ prozradil recept na obranu domácích Roman Dolana. Jenže poslední slovo měla opět Kometa, když v 55. minutě rozhodl utkání svým druhým gólem Zábranský. Brno je tak v důležitém duelu šťastnějším týmem a vítězí v poměru 3:2. „Stačila nám remíza, chtěli jsme hrát odzadu. První gól jsme dostali v oslabení, pak jsme se vyhecovali v šatně a zvedli jsme se,“ hledal příčiny zvratu Martin Petružálek. Strůjce vítězství, domácí mág Samuel Eršek ho ještě doplňuje : „My jsme dali gól na 2:1, oni se trošku rozklepali, přestali napadat, jen nahazovali puky a to my jsme si dovedli pokrýt.“