Zlepšil jsem se o sto procent, hlásí Řehoř

02.07.2007 / Robert Netušil

O brankářský post je v poslední době v Dukle Jihlava pořádná tlačenice. Zatímco poprvé se proti dělu na střílení puku postavil pouze Milan Řehoř, koncem minulého týdne se o něj dělilo hned pět gólmanů. Kromě Řehoře čelil prudkým střelám také Roman Kousal, Švýcar Kaspar Zgraggen, Petr Navrátil a Václav Tábor. Do přípravy na ledě by se navíc mohl zapojit ještě Američan Jeremy Jacobs.

Jde o mladého brankáře, který chytá za juniorský tým Long Beach.
„Znám Jeremyho velmi dobře, pracoval jsem s ním nějakých šest nebo sedm let. Říkal, že by přijel rád,“ tvrdí kouč jihlavských gólmanů Petr Jaroš, který má v zámoří brankářskou školu. „Je to dříč, který nic neošidí. Myslím, že by mohl jeho příchod konkurenci v týmu jenom prospět,“ přidal pochvalu.

Jaroš je ale zatím spokojen i s prací svých současných svěřenců v Dukle. „Kluci se opravdu snaží. Od začátku přípravy udělali pořádný krok dopředu,“ vysekl poklonu dvojici Kousal, Řehoř.
Především druhý jmenovaný se mohl pochlubit výrazným zlepšením.
„Pro porovnání jsme před pár dny dělali takové běžné věci jako sedy, lehy a rozkleky, a já jsem měl na všem stoprocentní zlepšení,“ hlásil spokojený třiadvacetiletý brankář, který v poslední době prošel ještě jednou proměnou. Během dvou měsíců totiž dokázal zhubnout dvanáct kilo!
„Poradil mi to trenér, prý se budu o dovolené víc líbit holkám,“ usmíval se při vysvětlování Řehoř. „I když, já jsem byl se svýma kilama vždycky spokojený, nevadily mi. Ale třeba teď budu trochu rychlejší. To se ovšem ukáže až na ledě,“ dodal.

Gólmani jako jediní z Dukly absolvovali minulý týden kontrolní testy, na zbytek týmu čekají fyzické prověrky až před zahájením přípravy na ledě. „Řekli jsme si, že budou mít kluci alespoň motivaci udržovat se v kondici i během dovolené,“ prohlásil šéf klubu Jan Zachrla.