Uvidíme, koho ještě ulovíme

26.07.2002 / Eva

Protože se nová sezóna blíží mílovými kroky, zahájila, stejně jako i ostatní prvoligové celky, Dukla Jihlava závěrečnou fázi své přípravy. Od pondělí 22. července trénuje ve Žďáře nad Sázavou, kde se o ledovou plochu dělí s místními Senátory a kde také sehraje své úvodní přípravné střetnutí. Půjde, jak jinak, o souboj s domácím klubem a uskuteční se 30. července od 18 hodin.
Zda se tým po dovolené sešel v plné síle a zda se případně rozrostl o nová jména, to už je otázka pro trenéra jihlavské Dukly Jiřího Režnara.
"Až na Vencu Adamce, který je ještě pořád v nemocnici jsme kompletní. Z těch nových jmen stále zůstává pouze Dušan Adamčik, ale to neznamená, že bychom do týmu už nikoho nechtěli. Jenže také extraligová mužstva jsou na ledě teprve pár dnů a tak je na jednání o příchodu některého z vyřazených hráčů příliš brzy. Uvidíme, koho ještě ulovíme."

Jak vlastně vypadá váš současný tréninkový program?
"Každý den jezdíme do Žďáru, kde můžeme vyjet na led. Místo čtyř hodin jsme tam sice jen dvě, ale jsme rádi i za to. Kluci si potřebují oživit různé herní situace a dostat se do tempa. Taky chodíme do tělocvičny."

Odchod kterého hráče vás nejvíce mrzí?
"Tak určitě je velká škoda, že odešel Dan Hodek a pak Petr Mokrejš. Tam ten odchod je ale asi pochopitelný, chce si zahrát extraligu. Výměnou za něj by měl do Jihlavy přijít obránce Malena, to však záleží na dalších okolnostech. Každopádně, i kdyby nakonec Malena nepřišel, jsem přesvědčen, že se se Zlínem domluvíme na jiné variantě. No a pak mě pochopiteně hodně mě mrzí to, co se stalo Vencovi Adamcovi. Vlastně nám vypadl hráč, se kterým jsme počítali do první, nebo druhé pětky. To je obrovské mínus."

Na závěr se chci zeptat, jak moc by ovlivnila vaší přípravu případná prohra v pohárovém utkání na Kobře?
"No to se mě snad raději ani neptejte ( smích ). To by naše plány absolutně zhatilo, možnost hrát v přípravě s extraligovými týmy je neocenitelná. Prostě si nemůžeme dovolit zaváhat, takže pojedeme na Kobru s jediným cílem a to vyhrát!"

Díky za rozhovor...